3.5 C
Bucharest
Monday, 4 December 2023
HomeSpecialPremierul Australiei: Putin NU VA PUTEA EVITA o discuţiile pe tema zborului...

Premierul Australiei: Putin NU VA PUTEA EVITA o discuţiile pe tema zborului MH17 la summitul G20

Tony Abbott, premierul australian, l-a avertizat pe Vladimir Putin că nu va putea evita o "conversaţie" pe tema catastrofei zborului MH17, doborât în Ucraina, relatează AFP, preluat de MediafaxAbbott a declarat deja că îl va "înfrunta" pe preşedintele rus la Summitul G20, săptămâna viitoare, la Brisbane.

De la distrugerea în zbor, pe 17 iulie, a unui avion de linie malaysian în spaţiul aerian al Ucrainei, în care au fost ucise 298 de persoane, între care se aflau 38 de australieni şi numeroşi olandezi, Abbott nu este tocmai reţinut în declaraţiile cu privire la liderul rus.

Mai multe ţări consideră că avionul a fost vizat de un tir de rachetă, lansată de către separatişti proruşi susţinuţi de Rusia. Moscova acuză Ucraina că se află la originea tirului.

Tony Abbott a adăugat că nu doreşte, totuşi, ca această problemă să umbrească summitul G20. Potrivit unor surse guvernamentale australiene, cei doi lideri ar putea să se întâlnească luni, la summitul APEC, la Beijing.

 

Cele mai citite

Sute de grefieri protestează în faţa Instanţei supreme

Câteva sute de grefieri de la instanţe şi parchete din toată ţara protestează luni în faţa sediului provizoriu în care funcţionează Înalta Curte de...

Fraudă de 15 milioane de euro făcută cu mașini second hand

Inspectorii din cadrul Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală (DGAF) au identificat o grupare infracţională care a tranzacţionat mijloace de transport din spaţiul intracomunitar, în cuantum...
Ultima oră
Pe aceeași temă