9.5 C
Bucharest
Saturday, 2 December 2023
HomeSpecialPremiera in justitie: Instanta condamna organizatorii "Dunarea Motorock" pentru moartea unei fete

Premiera in justitie: Instanta condamna organizatorii “Dunarea Motorock” pentru moartea unei fete

Judecatoria Galati a condamnat organizatorii festivalului galatean "Dunarea Motorock 2006", in cadrul caruia un motociclist a ucis o fata de 13 ani, sentinta constituind o premiera in justitie, intrucat in astfel de cazuri organizatorii sunt absolviti de orice vina, informeaza Mediafax.

In 9 septembrie 2006, Claudia Stoica, in varsta de 13 ani, a murit in timp ce asista pe faleza din Galati la un concurs de viteza la care participau mai multi motociclisti, in cadrul primei si singurei editii a Festivalului "Motorock".

Motocicleta condusa de concurentul Paul Bulai a fost scapata de acesta de sub control si a intrat in decor, parti componente ale acesteia lovind-o mortal pe Claudia Stoica si ranind grav alti doi spectatori.

Cinci persoane, printre care se numara si primarul municipiului Galati, Dumitru Nicolae, au fost cercetate de procurorii galateni si bucuresteni cu privire la imprejurarile in care s-a produs incidentul.

In cele din urma, procurorii de la Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie au decis inceperea urmaririi penale in cazul lui Paul Bulai si a sefilor clubului care a organizat Festivalul "Motorock" – Anton Banciog si Vasile Ivascu. Celor din urma li s-a imputat ca nu au respectat dispozitiile legale cu privire la organizarea unei competitii sportive. Cei trei au fost trimisi in judecata.

Primarul municipiului Galati, Dumitru Nicolae, cel care si-a dat acordul pentru desfasurarea competitiei, a fost scos de sub urmarirea penala, cu toate ca aprobase desfasurarea concursului fara a avea un raport de specialitate, el fiind in schimb sanctionat cu o amenda de 700 de lei.

In 20 mai 2009, Judecatoria Galati a decis condamnarea motociclistului Paul Bulai la un an si doua luni de inchisoare pentru ucidere din culpa, cu suspendarea executarii pedepsei pe durata unui termen de incercare de trei ani si doua luni.

Totodata, instanta galateana a decis condamnarea la aceeasi pedeapsa si a lui Anton Banciog si a lui Vasile Ivascu.

Cei trei condamnati sunt obligati la plata a 30.000 de lei drept despagubiri morale si la 15.000 de lei despagubiri materiale catre Claudiu Stoica, tatal fetei ucise.

Decizia Judecatoriei poate fi contestata in termen de zece zile la Tribunalul Galati.

Cele mai citite

Explozie într-o locuință, din cauza acumulărilor de gaze, cu toate că nu era racordată la rețea și butelia era închisă

Un tânăr de 29 de ani şi două femei, cu vârste de 41, respectiv 64 de ani, au fost transportaţi la spital, cu arsuri...

Discursul lui Iohannis la Dubai. VIDEO

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat că România consideră energia nucleară drept o sursă stabilă de energie şi că ţara noastră îşi propune să devină...

Rusia – Ucraina, ziua 647: Putin și Zelenski, strategii de întărire a armatelor

Preşedintele Federației Ruse, Vladimir Putin, a semnat un decret prin care ordonă creşterea cu 15% a numărului militarilor din cadrul armatei, dispoziţie pe care...
Ultima oră
Pe aceeași temă