1.7 C
Bucharest
Sunday, 10 December 2023
HomeSpecialPregatiri reluate pentru spectacolul "Strangers in the night"

Pregatiri reluate pentru spectacolul “Strangers in the night”

Noul regizor al teatrului promite avanpremiera la sfarsitul lunii.

Dupa patru luni de lecturi si repetitii la spectacolul "Strangers in the night", regizorul Dan Stoica a intrerupt colaborarea cu Teatrul de Stat din Constanta. Potrivit conducerii institutiei de cultura constantene, contractul de colaborare a fost reziliat din cauza faptului ca spectacolul nu a fost finalizat la timp, iar comunicarea regizorului cu actorii ar fi fost una defectuoasa. In aceasta situatie, Consiliul de Administratie al Teatrului de Stat a dispus, in data de 2 iulie, incetarea raporturilor contractuale de munca cu regizorul Dan Stoica. In acelasi timp, s-a decis ca regia montarii sa fie incredintata regizorului constantean Sorin Militaru.

Reprezentantii Teatrului de Stat vorbesc despre o "incheiere amiabila a relatiilor de munca dintre domnul Dan Stoica si Teatrul de Stat". Despre regizorul Dan Stoica, Sorin Militaru are numai cuvinte de lauda, mai ales ca nu este la prima colaborare cu Teatrul de Stat. "Dan Stoica nu este un om pe care sa nu-l respect, insa a tipat la actori si i-a jignit", a precizat Sorin Militaru. De cealalta parte insa, regizorul Dan Stoica reclama o serie de inconveniente care au dus la ruptura de scena constanteana.

 

"Mi s-a cerut sa prezint spectacolul pe 30 iunie, insa materialul muzical nu era gata si atunci am cerut amanarea vizionarii pentru data de 10 iulie. Nu am putut prezenta nimic fara costume, lumini, decor si actori care nu stiau replicile. De tipat am tipat pentru ca orice regizor tipa pe scena, insa nu am jignit si injurat pe nimeni." Dan Stoica a parasit, ieri, Romania, fara nici un regret. "Plec din Romania cu bucurie. Nu este nevoie de mine aici. Nu mai vreau sa stiu nimic de aceasta tara", a declarat acesta. Pentru sase luni de munca la "Strangers in the night", regizorul a primit 2.500 de euro, jumatate din suma totala a contractului de colaborare, semnat pe data de 17 decembrie 2008. Regizorul Sorin Militaru a spus ca a luat-o de la zero, refacand textul, si promite o avanpremiera la finalul acestei luni, apoi o premiera a musicalului in luna septembrie a acestui an.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă