9.1 C
București
luni, 29 noiembrie 2021
AcasăSpecialPregăteau un jaf. Șaisprezece hoți au săpat un tunel de sute de...

Pregăteau un jaf. Șaisprezece hoți au săpat un tunel de sute de metri de la o casă până la o agenție bancară

Ar fi putut fi cel mai mare JAF bancar din istorie, sunt de părere autoritățile braziliene, după ce au arestat șaisprezece indivizi, arestaţi în Brazilia după ce au săpat un tunel de sute de metri. 

Autorităţile braziliene au arestat 16 indivizi care săpaseră un tunel de 600 de metri pentru a fura sute de milioane de euro dintr-o bancă, în ceea ce ar fi fost cel mai mare jaf din istorie, informează Mediafax.

Poliţia din Sao Paulo a descoperit un tunel cu lungimea de 600 de metri, având înălţimea de 1,5 metri, săpat dintr-o casă spre o filială a companiei financiare de stat Banco do Brasil.

Hoţii lucrau de câteva luni la construirea tunelului dotat cu lumină şi sistem pentru transportarea banilor, reuşind să ajungă la zeci de metri de banca de stat braziliană.

Cei 16 indivizi intenţionau să fure un miliard de reali brazilieni (circa 270 de milioane de euro) din filiala din Sao Paulo a Banco do Brasil.

Dacă ar fi reuşit, acesta ar fi fost cel mai mare jaf din istorie.

În anul 2005, hoţii au reuşit să sustragă aur în valoare de 165 de milioane de reali (44 milioane euro) săpând un tunel spre filiala Băncii centrale braziliene din oraşul Fortaleza.

 

Cele mai citite

Vaccinurile împotriva Omicron sunt deja în lucru

Vaccinurile împotriva tulpinii Omicron sunt deja în lucru și companiile Pfizer-BioNTech, Moderna şi Johnson & Johnson au început să cerceteze noi seruri anti-COVID-19. Noile seruri...

Cursă specială pentru repatrierea „zimbrilor” din Africa de Sud

Plecați de două săptămâni în Africa de Sud la turneul mondial de rugby „Toyota Challenge Cup”, jucătorii echipei CSM Știința Baia Mare au rămas blocați în...

Gigi Becali, accident rutier pe bulevardul Aviatorilor: „Sunt bine”

Gigi Becali a fost implicat, luni dimineață, într-un accident rutier pe bulevardul Aviatorilor din Capitală. Din fericire, incidentul nu s-a soldat cu victime, ci...
Ultima oră
Pe aceeași temă