3.4 C
Bucharest
Thursday, 30 November 2023
HomeSpecialPrefectura: RADET şi ENEL asigură că nu vor fi probleme cu energia...

Prefectura: RADET şi ENEL asigură că nu vor fi probleme cu energia termică şi electrică în Capitală

Reprezentanţii RADET şi ENEL au dat asigurări, la şedinţa Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti, că nu vor fi probleme în asigurarea energiei termice şi electrice în Capitală în următoarele 48 de ore, când în Bucureşti sunt anunţate ninsori abundente, informează Prefectura, potrivit Mediafax.

Ca urmare a avertizării de cod portocaliu emisă de ANM, prefectul Capitalei, Mihai Cristian Atănăsoaei a condus, sâmbătă după-amiază, şedinţa Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă al Mun. Bucureşti (CMBSU) compus din reprezentanţii Primăriei Generale, primăriilor de sector, firmelor de deszăpezire, RADET, ENEL, DISTRIGAZ, APA NOVA, Poliţiei, Jandarmeriei, ISU,
Garnizoana Bucureşti, Serviciului de Ambulanţă, SMURD , Inspectoratului Şcolar, Prefecturii.

În timpul şedinţei au fost analizate resursele cu care autorităţile locale vor interveni pe perioada codului portocaliu, care intră în vigoare pentru Capitală de luni, ora 12.00 şi până marţi, ora 14.00.

“Am dorit să aflăm de la autorităţile locale dacă sunt pregătite să facă faţă căderilor mari de zăpadă care se anunţă în următoarele 48 de ore. Raspunsul a fost că sunt pregătiţi, urmează să vedem în mod concret acest lucru. RADET şi ENEL ne-au asigurat că nu vor fi probleme în asigurarea energiei termice şi electrice în Capitală. Pe scurt, este vorba de mobilizarea tuturor instituţiilor care au atribuţii pe fondul unei avertizări de cod portocaliu de zăpadă” a declarat prefectul Capitalei, Mihai Cristian Atănăsoaei, citat în comunicat

Având în vedere că, în perioada menţionată, vor cădea cantităţi însemnate de zăpadă, prefectul Capitalei a cerut tuturor firmelor de deszăpezire să intervină cu toate utilajele din dotare şi cu resurse umane suficiente pentru a putea deszăpezi oraşul.

Drumarii au raportat că, în Bucureşti sunt peste 600 de utilaje şi 1.000 de angajaţi care vor fi angrenaţi în deszăpezire.

Pe perioadă codului portocaliu este obligatorie asigurarea serviciilor de permanenţă la nivelul tuturor primăriilor din Bucureşti. Numerele de telefon ale acestor dispecerate se găsesc pe pagina web a Prefecturii, www.prefecturabucureşti.ro , secţiunea “informaţii utile sezon rece”.

Poliţia Rutieră împreună cu poliţiile locale se vor implica în fluidizarea traficului şi în acordarea de sprijin utilajelor de deszăpezire, iar Jandarmeria este pregătită să contribuie cu personal, dacă va fi nevoie.

Inspectoratul Şcolar va decide, pe baza actualizărilor meteo, dacă se impune măsura închiderii şcolilor din ciclul preuniversitar şi va comunica de îndată orice măsură luată în acest sens.

SABIF şi SMURD lucrează cu toate schimburile, acumulând deja peste 8.000 ore de voluntariat de când s-au anunţat primele avertizări meteo în acest an. SABIF va continua să ridice din stradă şi să ducă în căminele sociale persoanele fără adăpost.

Cele mai citite

CE va sprijini Ucraina cu împrumuturi și granturi de 50 de miliarde de euro

Propunerea Comisiei Europene(CE) de a sprijini Ucraina cu împrumuturi și granturi de 50 de miliarde de euro în următorii patru ani nu este contestată...
00:00:22

 Biden: Ostaticul israeliano-american a fost eliberat de Hamas

Președintele american Joe Biden a declarat miercuri (29 noiembrie) că ostaticul israeliano-american Liat Beinin a fost eliberat de Hamas după ce a fost răpit...

Echipele Norvegiei și Spaniei au început cu victorii categorice Campionatul Mondial de handbal feminin

Selecţionatele Norvegiei, marea favorită, şi Spaniei au debutat cu victorii categorice, miercuri, la Campionatul Mondial de handbal feminin, care are loc în Danemarca, Norvegia...
Ultima oră
Pe aceeași temă