19.9 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSpecialUPDATE: Prefectul a dezmințit instituirea stării de alertă în județul Argeș. Cod...

UPDATE: Prefectul a dezmințit instituirea stării de alertă în județul Argeș. Cod roșu la Spitalul de Pediatrie Pitești

UPDATE 14.20: Instituţia Prefectului Argeş a dezminţit, vineri, informaţiile potrivit cărora s-ar fi decis instituirea stării de alertă la nivelul judeţului, potrivit Agerpres.

„La nivelul judeţului Argeş nu a fost instituită starea de alertă. Astăzi, prefectul judeţului Argeş, Cristian Soare, a convocat Centrul Local pentru Combaterea Bolilor Argeş. (…) Facem precizarea că în această şedinţă nu s-a luat decizia instituirii vreunei măsuri de alertă la nivelul judeţului Argeş”, se precizează într-un comunicat transmis de Biroul de presă al Instituţiei Prefectului. 

Potrivit sursei citate, în cadrul şedinţei a fost analizat modul de acţiune al serviciilor deconcentrate, în contextul emiterii de către ANSVSA, prin Sistemul Rapid de Alertă Alimente şi Furaje, a alertei privind suspiciuni de contaminare cu E-coli din produse alimentare. 

“Astfel, echipe mixte formate din reprezentanţi ai DSVSA, DSP şi Direcţiei Agricole au prelevat probe alimentare, acestea fiind transmise pentru analiză la Institutul Naţional de Cercetări Alimentare”, se mai arată în comunicat.

 

————

Prefectul județului Argeș a instituit, vineri, stare de alertă în județ, ca urmare a suspiciunii de contaminare cu sindromul hemolitic-uremic, potrivit Digi24.

Mai mult, la Spitalul de Pediatrie Pitești a fost instituit cod roșu, astfel că medicii trebuie să realizeze un set dublu de analize tuturor copiilor care ajung în unitatea medicală. Astfel, toți pacienții sunt testati, se recoltează probe de sânge și scaun și, în funcție de rezultatele testelor, sunt internați în diferite secții ale spitalului.

 

Tot vineri, reprezentanții Instituției Prefectului au anunțat că 39 de copii cu scaune diareice sunt internați în spitalele din județul Argeș, dintre care cei mai mulţi se află la Spitalul de Pediatrie Piteşti, potrivit  Agerpres.

Dintre ei, 34 se află la Spitalul de Pediatrie Piteşti, 25 fiind mai mici de doi ani. Alţi cinci copii cu vârste sub doi ani sunt internaţi la alte unităţi medicale din judeţ, patru la Spitalul Municipal Câmpulung Muscel şi unul la Spitalul Municipal Curtea de Argeş. 

Joi, prefectul Cristian Soare a anunţat că instituţia va da zilnic comunicate cu privire la situaţia copiilor internaţi în Argeş. 

Citește și: Șase copii, internați în continuare la Spitalul Marie Curie. Un alt bebeluș va fi externat vineri

„Având în vedere că nu există o comunicare bună din partea DSP şi a Spitalului de Pediatrie cu privire la situaţia copiilor internaţi în Argeş, cât şi în Bucureşti, începând de mâine, Instituţia Prefectului va da comunicate de presă zilnic cu privire la situaţia copiilor internaţi la Spitalul de Pediatrie şi la celelalte spitale în Argeş”, a spus prefectul judeţului Argeş. 

Totodată, la Spitalul „Marie Curie” din București sunt internați alți șase copii, iar un altul va fi externat, vineri.

 

 

 

 

 

Cele mai citite

Transformă spațiul din garaj într-un loc accesibil – iată ce ușă de garaj de la Alexiana să alegi

Ușilor de garaj ar trebui să li se acorde mult mai multă atenție. Acestea au capacitatea de a menține un nivel de siguranță înalt...

Céline Dion, primul interviu acordat după diagnosticarea cu sindromul persoanei rigide. “De ce eu? Cum s-a întâmplat asta? Ce am făcut eu? E vina...

Într-un interviu sincer și emoționant acordat recent revistei Vogue France, celebra artistă de origine canadiană Céline Dion a vorbit deschis despre lupta sa cu...

EXCLUSIV. Decizia lui Nicușor Dan de a elimina linia STB 336, fiasco în trafic. Locuitorii din Militari, rămași fără autobuz care să-i ducă la...

Locuitorii din cartierul bucureștean Militari au rămas fără singurul autobuz care îi transporta până în fața Spitalului Universitar. Decizia lui Nicușor Dan de a...
Ultima oră
Pe aceeași temă