0.2 C
Bucharest
Thursday, 7 December 2023
HomeSpecialPredoiu: Elaborarea codurilor a devenit o disputa politica

Predoiu: Elaborarea codurilor a devenit o disputa politica

Ministrul Justitiei, Catalin Predoiu, a declarat, marti, la audierea de la Comisia juridica pe marginea reformei in Justitie, ca elaborarea codurilor juridice s-a transormat, dupa consultarile de la Cotroceni, din 26 februarie, dintr-un subiect tehnic intr-o disputa politica si ca nu a fost informat despre intentia Aliantei ca Executivul sa-si asume raspunderea pentru ele, transmite Mediafax.

Predoiu a acuzat politizarea discutiei pe marginea elaborarii si adoptarii celor patru coduri juridice, afirmand ca transferul subiectului de la abordarea specialistilor juridici la abordarea politica, mediatica, sub presiunile audientei, a "tabloidizat" chestiunea.

Ministrul a afirmat ca dupa intalnirea de la Cotroceni, din februarie, pe marginea conditiilor de indeplinit in virtutea mecanismului de verificare si monitorizare din partea Comisiei Europene, discutia asupra celor patru coduri a devenit "o disputa politica".

"Tema codurilor ar trebui abordata fara patima si la o oarecare distanta de efervescenta politica a momentului", a spus Predoiu.

El a respins si acuzele aduse de o parte dintre politicieni si de societatea civila, ca proiectele de coduri nu au fost dezbatute public suficient.

"Nu impartasesc viziunea ca Guvernul trebuie sa informeze in particular pe fiecare cetatean cu privire la actele legislative adoptate. Sunt impacat ca Ministerul Justitiei a consultat pe toti cei care trebuiau consultati, magistrati, mediul academic, profesionisti, societatea civila, prin mese rotunde si simpozioane organizate in 2008, dar si pe toti cei care au dorit sa se informeze si sa fie consultati. Este o nedreptate a acuza acum Ministerul Justitiei de neconsultare", a afirmat Predoiu.

Cele mai citite
00:00:42

Președintele Putin al Rusiei se întâlnește cu prințul moștenitor saudit

Președintele rus Vladimir Putin și prințul moștenitor saudit Mohammed bin Salman au discutat miercuri despre continuarea cooperării cu privire la prețul petrolului, în calitate...

Congresul american nu a adoptat un pachet financiar masiv pentru Ucraina și Israel

Congresul american a eşuat miercuri în adoptarea unui pachet financiar masiv de peste 106 miliarde de dolari reclamat cu insistenţă de preşedintele Joe Biden,...
Ultima oră
Pe aceeași temă