33.2 C
București
luni, 15 iulie 2024
AcasăSpecialPredoiu a acuzat CSM, la audierile din comisii, de ostilitate si manipulare

Predoiu a acuzat CSM, la audierile din comisii, de ostilitate si manipulare

Catalin Predoiu, propus pentru portofoliul Justitiei, a declarat, la audierea sa in comisiile de specialitate, ca este important ca CSM si asociatiile profesionale sa accepte existenta unor probleme serioase de integritate in sistem, el acuzand CSM pentru politica de manipulare si ostilitate, potrivit Newsin.

"Anul 2009 a fost marcat de confruntari in justite. CSM a pierdut doua sesizari la CCR. CSM s-a manifestat ostil fata de MJ prin respingerea sistematica a cererilor de detasare la MJ, inclusiv a unui secretar de stat", a spus Predoiu, care a afirmat ca "politica de manipulare" aplicata de CSM in 2009 nu a dat roade.

Reformarea Ministerului Public si imbunatirea legislatiei privind functionarea CSM sunt prioritati dupa adoptarea Codurilor de procedura si pregatirea sistemului pentru implementarea lor, a precizat ministrul.

Catalin Predoiu a afirmat ca tine sa isi declare inca o data echidistanta politica, in cautarea unui consens politic pentru justitie.

Predoiu este audiat de Comisiile juridica, de disciplina si imunitati, Comisiile pentru cercetarea abuzurilor, coruptiei si pentru petitii si Comisiile pentru drepturile omului, culte si minoritati din Senat si Camera Deputatilor.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă