19.5 C
București
joi, 25 iulie 2024
AcasăSpecialPRECAUŢIE: Cum să ne ferim de TÂLHARI. Femeile sunt cele mai vulnerabile...

PRECAUŢIE: Cum să ne ferim de TÂLHARI. Femeile sunt cele mai vulnerabile in faţa infractorilor

Femeile sunt cele mai vulnerabile persoane, pe stradă, arată un stiudiu al poliţiei Ilfov. Oamenii legii dă câteva sfaturi pentru reprezentantele acestei categorii sociale, pentru a nu mai fi atacate de hoţi. 

”Fii precaută! Poţi preveni tâlhăria!”, este o campanie a poliţiei prin care se vrea o mai bună informare a femeilor cu privire la pericolele la care se expun, dacă nu sunt vigilente.

Iată câteva dintre cele mai practice sfaturi:

· Ai grijă la ceea ce se întâmplă în jurul tău atunci când eşti pe stradă. Nu te lăsa distrasă de citirea presei sau accesatul internetului şi evită să foloseşti telefonul mobil pe stradă. Neatenţia ta poate atrage interesul infractorilor.

· Pe stradă, păstrează-ţi poşeta pe umăr, lipită de corp şi protejată cu braţul.

· Când mergi pe trotuar în apropierea carosabilului, ţine-ţi geanta pe umărul opus străzii, pentru a evita smulgerea ei de către infractorii biciclişti sau motociclişti.

· Fii prudentă cu persoanele care te abordează sub diverse pretexte sau vor să-ţi distragă atenţia. Păstrează totdeauna o distanţă care să-ţi ofere siguranţă, în caz că acestea vor încerca să-ţi smulgă bijuteriile ori telefonul.

· Când ţi se pare că cineva te urmăreşte, verifică acest lucru traversând strada. Dacă individul respectiv alege aceeaşi rută, îndreaptă-te spre o zonă aglomerată sau intră într-un magazin. Cere sprijinul poliţiei!

· Evită să mergi la ore târzii prin parcuri, locuri izolate sau întunecoase. Dacă locuieşti la periferie şi mergi pe stradă după lăsarea întunericului, stabileşte să fii însoţită de mai multe persoane sau de cineva care te poate proteja şi alegeţi, pe cât posibil, străzi iluminate.

· Nu cumpăra produse cu o provenienţă dubioasă, pentru a nu încuraja infractorii să-şi continue activitatea ilegală.

Vacanţa poate fi periculoasă pentru copii

Pentru ca elevii să aibă o vacanţă în siguranţă, poliţia le recomandă să:

-evite traseele izolate, neiluminate, locurile dosnice sau întunecoase!

-să se ferească de necunoscuţi!

-să nu se lase atraşi sau implicaţi în activităţile unor grupuri de tineri deprinşi cu consumul de băuturi alcoolice, droguri sau cu practicarea jocurilor de noroc!

-să se comporte civilizat în parcuri sau în alte locuri de recreere sau distracţie pentru a evita disputele şi altercaţiile verbale sau fizice! Acestea pot degenera în agresiuni sau încăierări cu urmări grave!

-să nu intre în apele râurilor, în apă adâncă, mai ales dacă nu ştiu foarte bine să înnoate! În fiecare vară, zeci de copii îşi pierd viaţa în ştranduri şi râuri!

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă