5 C
Bucharest
Saturday, 2 December 2023
HomeSpecialPoroşenko anunță suplimentarea echipamentelor militare, în Ucraina

Poroşenko anunță suplimentarea echipamentelor militare, în Ucraina

Preşedintele ucrainean, Petro Poroşenko, a anunţat, luni, că va furniza echipamente militare suplimentare forţelor armate ucrainene până la finalul anului 2015, informează Mediafax.

“Până la finalul acestui an, vom aproviziona forţele armate ucrainene peste 300 de piese de armament, 400 de vehicule militare şi 30.000 de rachete şi proiectile”, a declarat Poroşenko, luni, în cadrul festivităţilor organizate în centrul Kievului cu prilejul Zilei Naţionale a Ucrainei.

Preşedintele ucrainean a lăudat performanţele armatei ucrainene, subliniind capacitatea de a crea un sistem eficient de control, antrenament şi interacţionare.

“Activitatea eficientă a trupelor ucrainene a fost demonstrată în ultima ofensivă eşuată a inamicului în apropiere de Marinka, Starohnativka şi în alte localităţi populate şi în recuperarea controlului asupra unor puncte strategice”, a mai precizat Poroşenko.

El a adăugat că Ucraina va folosi imediat artileria de care dispune pentru a-şi combate inamicii oricând va fi necesar. De asemenea, a mai atras atenţia şi asupra faptului că, în pofida acordului de pace de la Minks, Ucraina nu poate fi niciodată sigură de implementarea acestui acord încheiat cu Rusia.

“Nu va fi niciodată o înţelegere militară 100% sigură în timpul unor agresiuni. Nu există astfel de exemple în istorie”, a avertizat Poroşenko, explicând motivul achiziţionării echipamentului militar suplimentar.

De asemenea, Poroșenko a mai declarat că va fi mărit bugetul alocat forţelor armate ucrainene.

“Dorim pacea, dar nu suntem pacifişti. Aşa că vom mări bugetul alocat forţelor armate ucrainene, vom mări renumeraţia militarilor şi vom consolida achiziţiile de echipamente destinate forţelor armate”, a precizat preşedintele Ucrainei.

Cu ocazia celei de-a 24-a aniversări a Independenţei Ucrainei faţă de URSS, Petro Poroşenko a promis că eficienţa armatei ucrainene se va mări odată cu furnizarea unui echipament militar suplimentar.

Cele mai citite

Șofer, transportat la spital, după ce un TIR s-a răsturnat/ FOTO

Un șofer în vârstă de 59 de ani, care conducea un TIR încărcat cu balast, a  fost transportat la spital, după ce s-a răsturnat...

“Toţi oamenii care vin în București spun că este la fel ca în Monte Carlo!”, spune un fotbalist străin de la FCSB

Atacantul echipei FCSB, Andrea Compagno, care evoluează în fotbalul românesc din 2020, a oferit o perspectivă asupra conaționalilor noștri. El și familia sunt fascinați...
00:00:52

VIDEO. Palestinienii fug din Khan Younis

Palestinienii și-au părăsit casele din Khan Younis, în Gaza, îndreptându-se spre vest vineri (1 decembrie), după ce luptele dintre Israel și Hamas au reînceput. Avioanele...
Ultima oră
Pe aceeași temă