37.8 C
București
vineri, 19 iulie 2024
AcasăSpecialPonta spune că NU E DE ACORD cu proiectul privind GRAŢIEREA: Mădălin...

Ponta spune că NU E DE ACORD cu proiectul privind GRAŢIEREA: Mădălin Voicu este un personaj simpatic

Liderul PSD, Victor Ponta susţine că proiectul graţierii iniţiat de deputatul PSD Mădălin Voicu şi şeful Comisiei drepturilor omului, Nicolae Păun, nu are acordul său, dar arată în acelaşi timp că România este foarte aproape să fie condamnată la CEDO pentru supraaglomerarea penitenciarelor, potrivit Mediafax.

 

„Nu sunt de acord cu acest proiect. Mădălin Voicu este un personaj special, simpatic, dar cred că pierde voturile celor care nu au oameni în puşcărie”, a spus Ponta la Realitatea TV.

El a adăugat însă că România este foarte aproape să fie condamnată la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) pentru supraaglomerarea penitenciarelor.

Pedepsele cu închisoarea de până la 6 ani inclusiv, precum şi pedepsele cu amendă, aplicate de instanţă, ar putea fi graţiate în întregime, în timp ce infracţiunile pedepsite cu privarea de libertate până la 4 ani inclusiv sau amendă ar putea fi amnistiate, conform unui proiect depus la Cameră.

Aceste prevederi sunt cuprinse în proiectul de lege intitulat „Lege pentru amnistierea unor infracţiuni şi graţierea unor pedepse”, iniţiat de către deputatul PSD Mădălin Voicu şi de către preşedintele Comisiei pentru drepturile omului, Nicolae Păun.

Iniţiativa legislativă a celor doi deputaţi prevede, totodată, şi graţierea minorilor trimişi într-o şcoală specială de muncă şi reeducare.

Deputatul PSD Mădălin Voicu a declarat, marţi, că iniţiativa legislativă prin care propune graţierea deţinuţilor pedepsiţi cu închisoarea de până la 6 ani inclusiv a fost discutată în USL şi în PSD, având girul politic, el arătând că nu s-a gândit la Adrian Năstase atunci când a elaborat-o.

„Eu vorbesc de intelectuali care, greşind o dată, pot fi înţeleşi nu sub formă de toleranţă, ci de a găsi soluţii de a corecta persoana. Nu ştiu dacă Adrian Năstase intră sau nu sub incidenţa acestei legii, eu fiind un om educat consider că toţi cei care se fac vinovaţi de infracţiuni, pentru faptul că sunt într-o poziţie peste mediu, cred că trebuie găsite soluţii”, a spus Voicu.

Vicepreşedintele PNL Mihai Voicu a declarat însă că liberalii nu au luat în discuţie proiectul privind graţierea unor persoane promovat în Parlament, fapt pentru care PNL nu îşi poate asuma responsabilitatea pe un asemenea act normativ.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă