25.5 C
București
duminică, 21 iulie 2024
AcasăSpecialPonta şi rectificarea bugetară a şpăgilor

Ponta şi rectificarea bugetară a şpăgilor

Problema de căpătâi a celui mai cinstit guvern este hoţia. Ea îi va veni de hac mai devreme decât se aşteaptă mai marii USL.

„Cu 20.000 de euro se rezolvă un contract de3.370.000 euro“, se lăuda Adrian Mîndroiu, fost director general la Autoritatea de Management, arestat şi trimis în judecată pentru corupţie. Cu 1,5 milioane se rezolvă un contract baban de 260 milioane euro la Hidroelectrica. Dacă n-ar fi fost surpriza cu denunţătorul Remus Vulpescu – in­di­vidul care a organizat pentru FMI „sceneta“ cu privatizarea Oltchim şi a ratat, zice-se cu sche­p­sis, programul „minimis“, fiind dat în gât de diverse companii rămase cu buza umflată că nu au fost şi ele introduse preferenţial în sistemul on­line -, şpăgoaia ar fi fost împărţită tovărăşeşte, iar prejudiciul Hidroelectrica s-ar fi ridicat la 37 de milioane de euro. Un mizilic, s-ar zice, în com­paraţie cu găurile date ani buni de băieţii deş­tepţi.

Fostul consilier al Secretariatului Ge­neral, Marcel Păvăleanu, un artist al evaziunii, îm­pins acolo de baronul de Prahova Mircea Cos­ma, a dat un tun de vreo 35 de milioane de eu­ro. Sistemul era simplu: 60 de societăţi co­mer­ciale aveau un „comportament tip fantomă“, adi­că simulau operaţiuni pentru a-şi reduce baza de impozitare. Tot cu fantome s-a dat şi lovitura de 50 de milioane de euro la evaziunea cu pro­duse din carne, din care se ospătau, printre alţii, ditamai senatorul PSD (Nicolae Bădălau), ţinut de şase chiar de un procuror şef din Parchetul General, Angela Nicolae.

Citeşte continuarea articolului în Revista 22.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă