29 C
București
joi, 18 iulie 2024
AcasăSpecialPonta le cere miniştrilor să pregătească BUGETUL pe 2015

Ponta le cere miniştrilor să pregătească BUGETUL pe 2015

În şedinţa de guvern de marţi premierul Victor Ponta le-a cerut miniştrilor din cabinetul său să pregătească bugetul pe 2015 până la sosirea delegaţiei Fondului Monetar Internaţional, Comisiei Europene şi Băncii Mondiale, precizând că discuţiile vor fi la Finanţe, iar decizii politice pentru "măsuri speciale" vor fi adoptate în coaliţie şi Guvern, informează Mediafax.

Ponta a adăugat că activitatea Guvernului trebuie să continue atât timp cât în Parlament va exista susţinere politică. "Vreau să ne facem treaba în continuare. Cât timp avem sprijinul Parlamentului, se aşteaptă să ne îndeplinim ceea ce este în fişa postului", a spus Ponta.

Delegaţiile tehnice ale Fondului Monetar Internaţional şi Comisiei Europene, conduse de şefii de misiuni, se vor afla la Bucureşti în perioada 2-10 decembrie pentru analiza execuţiei bugetare, impactul măsurilor cu influenţă asupra bugetului adoptate în ultimele luni şi a prognozelor şi cadrului macroeconomic pentru anul viitor.

Premierul Ponta afirma, înaintea alegerilor prezidenţiale, că proiectul de buget va fi redactat de viitorul guvern, după ce el va câştiga alegerile. Luni, Klaus Iohannis, care a câştigat alegerile prezidenţiale, a invitat Guvernul "să poftească" în Parlament cu bugetul pentru anul viitor.

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă