30.7 C
București
vineri, 27 septembrie 2024
AcasăSpecialPonta: Jandarmii au primit muniţie. Ministerul de Interne dezminte

Ponta: Jandarmii au primit muniţie. Ministerul de Interne dezminte

Victor Ponta, preşedintele PSD, spune că jandarmii care asigură ordinea publică la protestul de miercuri ar fi primt muniţie şi li s-ar fi  comunicat că va avea loc o lovitură de stat. Ministerul de Interne şi Jandarmeria neagă această informaţie, relatează Realitatea.net.

Ponta a declarat că are informaţii, chiar din rândul jandarmilor, că li s-ar fi dat muniţie. „Din păcate, România este un duşman pentru Băsescu. Jandarmilor li s-a spus că astăzi va fi o lovitură de stat. Li s-a dat muniţie. Fac un apel să înţeleagă că nu trebuie să facă ceea ce le spune Băsescu, aşa cum n-au făcut nici când le-a spus Ceauşescu să tragă în oameni. Este foarte grav ce se întâmplă. Credem în continuare că democraţia poate fi salvată. Ne aflăm într-un moment prin care România n-a mai trecut din decembrie ’89”, a spus Ponta.

„Ne bazăm pe ceea ce ne-au spus o parte dintre jandarmi. Şi lor le-au tăiat salariile, şi de ei şi-au bătut joc, şi, aseară, ministrul de Interne le-a spus că astăzi va fi o lovitură de stat. Uitaţi-vă câţi jandarmi sunt aici. Ca să ce? Să se lupte cu poporul român? Şi ei fac parte din poporul român”, a mai spus Ponta.

Afirmaţia liderului PSD a fost susţinută şi de Liviu Dragnea, care a declarat că, alarma zero care a fost instituită în Bucureşti înseamnă „drum spre ţeavă”.

De cealaltă parte, însă, Ministerul de Interne neagă acuzaţiile care i-au fost aduse. „Este o minciună a domnului Ponta. Îi recomand să devină un om serios, dacă vrea să conducă. Este o declaraţie politică”, a spus ministrul Traian Igaş.

Cele mai citite

România, tot mai dependentă de importuri: Peste 25% din legume și 40% din fructe aduse din străinătate

Peste un sfert din legumele consumate în România și 40% din fructe provin din import, conform unei analize realizate de Ziarul Financiar, pe baza...

Octombrie începe cu vreme rece și ploi abundente, urmată de o încălzire ușoară, conform prognozei ANM

Luna octombrie aduce un debut cu temperaturi mai scăzute decât cele obișnuite și precipitații abundente în mai multe regiuni, potrivit prognozei publicate vineri de...

Asigurătorii din România au plătit despăgubiri de aproape 160 de milioane de lei turiștilor în ultimii cinci ani

Companiile de asigurări membre ale UNSAR (Uniunea Națională a Societăților de Asigurare și Reasigurare din România) au achitat despăgubiri de aproximativ 160 de milioane...
Ultima oră
Pe aceeași temă