7.8 C
Bucharest
Wednesday, 29 November 2023
HomeSpecialPoluare cu produse petroliere pe Lacul Herastrau

Poluare cu produse petroliere pe Lacul Herastrau

Lacul Herastrau a fost ieri poluat cu produse petroliere, in zona Podului Baneasa, pe o suprafata de aproape 100 de metri patrati. Reziduurile petroliere au ajuns in lac din reteaua stradala de colectare a apelor pluviale, acesta fiind primul caz de poluare a lacului inregistrat pana acum.
Angajatii de la Administratia Lacuri, Parcuri si Agrement au amplasat baraje filtrante de produse petroliere si au imprastiat materiale biodegradabile neutralizante in zonele afectate. Masurile au fost luate imediat cum s-a observat poluarea, produsa chiar in vecinatatea sediului Administratiei. Masurile au urmarit reducerea poluarii si impiedicarea raspandirii petei poluante in celelalte lacuri ale Bucurestiului.
Edilii au sesizat Garda de Mediu si Administratia Nationala Apele Romane, care au prelevat probe de apa pentru a fi analizate, in vederea determinarii sursei poluarii, precum si a efectelor asupra mediului.
Concluziile actuale indica faptul ca poluarea nu a fost majora, intrucat s-a actionat rapid, avandu-se in vedere in principal protejarea ecosistemului. Specialistii municipalitatii au precizat ca in 48 de ore de la producerea poluarii efectele vor fi neutralizate.

Amenda pentru vinovati

Inspectorii trimisi la fata locului au constatat ca reziduurile petroliere proveneau de la statia de carburanti Petrom Baneasa. Comisarii Garzii de Mediu au amendat imediat societatea poluatoare cu 100.000 lei si au adoptat masurile de protectie care se impun in astfel de situatii.
Purtatorul de cuvant al Garzii de Mediu, Daniel Fita, a declarat ca situatia a revenit la normal si in prezent se mai observa doar mici pete. Fita a spus ca din primele cercetari efectuate de comisarii Garzii, reiese ca poluarea s-a produs in urma spalarii in apa Lacului Herastrau a unui rezervor murdar de produse petroliere. Purtatorul de cuvant al Garzii de Mediu a sustinut ca reprezentantii Petrom nu doresc sa-si asume responsabilitatea in acest incident. “Cei de la Petrom Baneasa nu recunosc ca de la ei s-a produs poluarea. Comisarii au ajuns insa la aceasta concluzie pentru ca nivelul apei din lac este in aceasta perioada a anului destul de mic si se vede cu usurinta locul de unde s-au scurs in lac reziduurile. Este chiar in zona statiei de carburanti”, a spus Fita.

Cele mai citite

Telefoanele recondiționate – soluția ideală pentru afacerea ta

Telefonul este unul dintre beneficiile obligatorii pe care le primesc angajații tăi. Indiferent dacă ești la conducerea unei echipe de dimensiuni mari sau, dimpotrivă,...

Alege responsabil pentru firma ta cosurile de gunoi si europubele pentru colectare selectiva!

În contextul actual, unde responsabilitatea socială și ecologică devine din ce în ce mai importantă, alegerea corespunzătoare a echipamentelor pentru colectarea deșeurilor în cadrul...
00:01:12

VIDEO. Un muncitor blocat în tunelul din India povestește calvarul trăit

Muncitorii blocați timp de 17 zile într-un tunel prăbușit în India au povestit, miercuri, 29 noiembrie, calvarul prin care au trecut, la o zi...
Ultima oră
Pe aceeași temă