1.2 C
Bucharest
Sunday, 10 December 2023
HomeSpecialPolonezii nu vor Jocurile Olimpice de iarnă

Polonezii nu vor Jocurile Olimpice de iarnă

Oraşul Cracovia nu va mai candida la organizarea Jocurilor Olimpice de iarnă din 2022. Decizia a fost luată de locuitorii oraşului care au participat la un referendum în acest sens. Astfel, aproape 70% din voturi au fost împotriva organizării Jocurilor Olimpice.

"Acest rezultat marchează încheierea demersurilor municipalității pentru a organiza JO", a declarat Filip Szatanik, un purtător de cuvânt al acestui oraș din sudul Poloniei, citat de Agerpres.

Chemați să se pronunțe duminică prin referendum, locuitorii Cracoviei s-au declarat, într-un procent de aproape 70%, împotriva organizării JO de către orașul lor, cap de afiș al unei candidaturi comune Polonia-Slovacia.

"Nu-ul este clar", a subliniat Filip Szatanik.

În condiţiile în care capital Suediei, Stockholm s-a retras încă din ianuarie, iar la începutul lunii mai şi norvegienii au renunţat la proiectul organizării JO 2022, rămân în cursă doar trei candidaţi, dintre care doi în Asia-Almatîi, în Kazahstan, și Beijing, precum și orașul ucrainean Lvov.

Comitetul Internațional Olimpic (CIO), prin Comisia Executivă, va desemna finalistele, pe 7-9 iulie, la Lausanne. Gazda competiției va fi aleasă pe 31 iulie 2015 la Kuala Lumpur.

 

Cele mai citite

Cifre îngrijorătoare. FMI atrage atenția că pensiile nu vor mai putea fi plătite

Deși noua lege a pensiilor face ca atât femeile și bărbații să se pensioneze la 65 de ani, inevitabilul se va produce și anume...
Ultima oră
Pe aceeași temă