27.4 C
București
joi, 8 iunie 2023
AcasăSpecialPoliţistul Bogdan Gigină, omagiat de bicicliști pe strada Știrbei Vodă

Poliţistul Bogdan Gigină, omagiat de bicicliști pe strada Știrbei Vodă

Aproximativ 100 de bicicliști au participat, sâmbătă, la o acțiune de comemorare pentru agentul Brigăzii Rutiere, Bogdan Gigină, care a murit, marți, într-un accident, pe strada Știrbei Vodă, în timp ce însoțea pe motocicletă coloana oficială a vicepremierului Gabriel Oprea, informează Agerpres. 

Bicicliștii s-au întâlnit la rondul din Parcul Izvor, după care au mers la locul accidentului, de pe strada Știrbei Vodă, unde au aprins lumânări și au păstrat un moment de reculegere.

Citeşte şi: Dosarul polițistului mort în coloana oficială a lui Gabriel Oprea. Ministrul și Ponta tac. Tot mai multe voci îi cer demisia lui Oprea

Coloana s-a îndreptat apoi spre sediul Ministerul de Interne, marșul terminându-se la sediul Brigăzii Rutiere a Capitalei, în ambele locații fiind aprinse lumânări.

„Nu urmărim ceva anume. Deocamdată, timpul fiind scurt, sincer, eu mă așteptam ca un general care are tot timpul cuvântul ‘onoare’ în gură și spune că nu lasă pe nimeni în urmă, să-și de-a demisia. Nu și-a dat-o. Astăzi am vrut, într-un fel, să fim alături de Poliție. Noi le înțelegem problemele. Știm că e o instituție militarizată, care nu poate lua atitudine la fel ca societatea civilă. Deocamdată e un prim avertisment. Ieșim în stradă pentru a fi alături de Poliție, dar intenționăm să continuăm protestele, pentru că încă nu am început”, a declarat, pentru AGERPRES, Marian Ivan, reprezentant al Asociației OPTAR (Organizația pentru Promovarea Transportului Alternativ în România).

De la ora 19,00, motocicliștii vor participa la o acțiune comemorativă similară prin aprinderea de lumânări la locul tragicului accident.

Poliția Capitalei a anunțat joi că polițistul care a decedat în urma unui accident de motocicletă se afla în coloana oficială a vicepremierului Gabriel Oprea. Potrivit sursei citate, polițistul Bogdan Cosmin Gigină se afla în exercitarea atribuțiunilor de serviciu specifice poliției rutiere, conform reglementărilor legale în domeniu, fiind angrenat în dispozitivul mobil și fix de fluidizare a traficului rutier în București, asigurând deplasarea în siguranță a coloanei oficiale, precum și a celorlalți participanți la trafic.

Cele mai citite

MAE a dispus reducerea personalului diplomatic şi tehnico-administrativ al Federaţiei Ruse în România

Ministerul Afacerilor Externe(MAE) informează că, din dispoziţia ministrului Bogdan Aurescu, ambasadorul Federației Ruse la Bucureşti a fost informat joi, în cadrul unei întrevederi cu...

Câciu: Rectificarea bugetară va fi destul de complicată

Ministrul de Finanţei, Adrian Câciu, a precizat că prima rectificare bugetară din anul acesta va fi destul de complicată, pentru că situaţia economică a...

Marcel Ciolacu e convins că la greva din Educație rațiunea va fi pe primul loc

Marcel Ciolacu e convins că la greva din Educație rațiunea va fi pe primul loc și va triumfa până la urmă. Întrebat ce se va...
Ultima oră
Pe aceeași temă