28.1 C
București
miercuri, 29 iunie 2022
AcasăSpecialPolițiștii și jandarmii patrulează în jurul școlilor din Râmnicu Vâlcea. Elevul care...

Polițiștii și jandarmii patrulează în jurul școlilor din Râmnicu Vâlcea. Elevul care și-a înjunghiat colegul ar putea fi arestat preventiv

Prefectura Județului Vâlcea și Inspectoratul Școlar Județean au început anchete asupra incidentului extrem de grav, produs miercuri, când un elev de 16 ani și-a înjunghiat un coleg.

"S-a dispus efectuarea unei anchete interne de către Inspectoratul Școlar Județean Vâlcea, intensificarea misiunilor de patrulare a echipajelor de poliție locală și jandarmi în zona unităților școlare, organizarea unei întâlniri a Inspectoratului Școlar Județean Vâlcea cu directorii unităților de învățământ în scopul de a identifica elevii predispuși la un comportament violent din fiecare unitate școlară, despre situația fiecăruia dintre aceștia, urmând a fi informate conducerile Inspectoratului Județean de Poliție și ale Inspectoratului de Jandarmi Județean Vâlcea", a anunțat purtătorul de cuvânt al Prefecturii, Ana Maria Nițu, citată de Agerpres.

Adina Dobrete, inspector de management în cadrul IȘJ Vâlcea, a precizat măsurile luate de către Inspectorat:

"S-a dispus monitorizarea și analiza incidentului de miercuri dimineață, pentru a identifica responsabilități pe acest caz. S-a dispus de urgență o ședință cu elevii și părinții clasei respective pentru a detensiona și a elimina panica produsă în urma acestui eveniment neplăcut. Trebuie spus că elevul agresor este de 10 săptămâni elev al acestei școli, locuia la internat și a fost în repetate rânduri la psihologul liceului și a fost de mai multe ori în atenția poliției de proximitate. Comisia care face analiza va prezenta la final un raport asupra întregului eveniment petrecut la Liceul Magheru", a precizat Dobrete.

Un elev de 17 ani a fost înjunghiat cu un cuțit, miercuri dimineață, la Liceul Tehnologic "General Magheru" din municipiul Râmnicu Vâlcea, în urma unei altercații pe care a avut-o cu un coleg.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Vâlcea, Isabella Ioniță, atacatorul Masanga Georgică Florin "suferea de epilepsie și se afla în atenția organelor de poliție pentru nenumărate ieșiri violente''.

''Elevul aflat în anul I profesională l-a înjunghiat pe holul școlii pe Vasile Alexandru, elev tot în cadrul Liceului Tehnologic "General Magheru", motivându-și gestul ca fiind o răzbunare. Atacatorul a mai amenințat în repetate rânduri că e dispus să ucidă", a recunoscut Ioniță.

Miercuri în jurul orei 17, după ce l-au audiat pe elevul agresor, polițiștii l-au reținut pe timp de 24 de ore. Astăzi el ar putea fi arestat preventiv.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Circulația feroviară este întreruptă între Pașcani și Iași din cauza deraierii unui tren de marfă

CFR SA anunță că circulația feroviară este întreruptă miercuri seara pe relația Pașcani-Iași, din cauza deraierii, între stațiile Sârca-Podu Iloaiei, a 11 vagoane din...

PNL schimbă președintele Senatului. Cîțu va fi înlocuit cu Alina Gorghiu

Conducerea PNL s-a reunit miercuri dimineață, pentru a decide cine va fi președintele Senatului, în locul lui Florin Cîțu. UPDATE 11.00 Florin Cîțu a...

Se întâmplă și la case mai mari. Un tren din San Francisco a deraiat din cauza căldurii

Un tren a derapat de pe șine în San Francisco, SUA, ca urmare a unui val de căldură fără precedent în zonă. Deraierea a...
Ultima oră
Pe aceeași temă