13.9 C
București
luni, 30 septembrie 2024
AcasăSpecialPoliţiştii protestează mâine la Parlament, pentru votul negativ la proiectul de disponibilizări

Poliţiştii protestează mâine la Parlament, pentru votul negativ la proiectul de disponibilizări

Mâine, Sindicatul Naţional al Poliţiştilor organizează un miting în Capitală şi cere parlamentarilor să voteze negativ proiectul de lege privind disponibilizările din Ministerul Administraţiei şi Internelor, (MAI) relatează Mediafax , citând un comunicat al sindicatului.

Membrii Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual (SNPPC) vor protesta mâine, în Piaţa Constituţiei, între orele 9.30 şi 14.00.

Protestul public este împotriva Proiectului de Lege privind măsurile de încadrare a MAI în bugetul aprobat pentru 2011. Documentul iniţiat de MAI prevede, în esenţă, disponibilizarea a peste 9.500 de poliţişti, jandarmi şi pompieri.

În plus, pentru acest an, s-a hotărât şi anularea principalelor drepturi acordate, prin lege, personalului care este scos din sistemul de siguranţă naţională şi ordine publică.

„Protestul va avea loc odată cu votul final, din Camera Deputaţilor, a respectivului act normativ. Până acum, un număr semnificativ de parlamentari s-a exprimat împotriva Proiectului de Lege apreciind că prin disponibilizarea a peste 9.500 de cadre va fi pusă în pericol siguranţa cetăţenilor şi a comunităţii şi, totodată, se vor înmulţi vulnerabilităţile României ca eventual partener Schengen”, potrivit comunicatului SNPPC.

Biroul Executiv Central al SNPPC i-a invitat pe toţi cetăţenii care sunt îngrijoraţi de creşterea nesiguranţei publice şi a infracţionalităţii să îşi exprime dezacordul cu privire la acest proiect de lege axat pe realizarea de noi economii bugetare.

SNPPC anunţa, săptămâna trecută, că la protest urmau să participe atât membrii de sindicat, cât şi familiile acestora.

Senatul a respins acest proiect de lege, Camera Deputaţilor fiind forul decizional.

Cele mai citite

A murit după ce a fost prins sub un mal de pământ în timp ce săpa o fântână

Un bărbat din comuna Adâncata, din județul Suceava, a murit după ce a fost prins sub un mal de pământ în timp ce săpa...

A intrat cu o armă în sediul AUR din Drobeta Turnu Severin. Bărbatul a fost reținut

Un bărbat a intrat cu pistolul în sediul AUR din Drobeta Turnu Severin, acesta fiind reținut ulterior de polițiști. Individul a pus arma pe...

Șapte mașini lovite de o șoferiță pe o stradă din municipiul Focșani

O șoferiță din Vrancea a lovit șapte autoturisme parcate regulamentar pe o stradă din municipiul Focșani. „La data de 28.09.2024, în jurul orei 15.20, o...
Ultima oră
Pe aceeași temă