34 C
București
joi, 18 iulie 2024
AcasăSpecialPoliţiştii din Călăraşi, acuzaţi de viol, contest măsura arestului preventiv

Poliţiştii din Călăraşi, acuzaţi de viol, contest măsura arestului preventiv

Poliţiştii de la Ordine Publică din cadrul IPJ Călăraşi, arestaţi sub acuzaţia că au violat o adolescentă fugită dintr-un centru de plasament, pe care au găsit-o în municipiul Călăraşi, au contestat la Tribunalul Călăraşi măsura arestului preventiv dispusă de instanţa de fond, Judecătoria Călăraşi, anunţă Mediafax.

Adrian Nicuşor Şerban şi Daniel Florentin Dumitriu, cei doi poliţişti din cadrul Inspectoratului Judeţean Călăraşi, arestaţi preventiv, vineri, pentru viol, au contestat decizia instanţei de fond, Judecătoria Călăraşi.

Azi, pe rolul Tribunalului Călăraşi a fost înregistrat dosarul în care cei doi au fost prezentaţi instanţei de judecată de către procurori cu propunere de arestare preventivă.

Decizia care urmează a fi luată de către judecătorii Tribunalului Călăraşi cu privire la propunerea de arestare preventivă a celor doi poliţişti acuzaţi de viol va fi definitivă. Între timp, cei doi poliţişti sunt în arest preventiv.

Magistraţii Judecătoriei Călăraşi au emis, vineri seară, mandate de arestare preventivă pe numele poliţiştilor Adrian Nicuşor Şerban şi Daniel Florentin Dumitriu, poliţişti dela Ordine Publică, acuzaţi că ar fi violat o fată fugită din Centrul de Plasament "Sfântu Ştefan", din comuna Perişoru, şi pe care au găsit-o într-un parc din Călăraşi.

Cei doi poliţişti fuseseră reţinuţi, joi seară, în baza unui mandat de 24 de ore, emis de către procurori în jurul orei 22.00. Violul s-ar fi petrecut miercuri seară, pe un câmp situat la aproximativ un kilometru şi jumătate – doi kilometri de municipiul Călăraşi, în perimetrul unui fost poligon de trageri.

Poliţiştii ar fi abandonat-o pe adolescentă în fosta unitate de trageri, ea fiind găsită de un cioban care a dus-o la spital, iar medicii au sunat la 112 şi au anunţat cazul. Fata de15 ani fugise, luni, din Centrul de plasament ”Sfântul Ştefan” din comuna Perişoru, unde se afla din februarie 2013, când a fost abandonată de familie.

Marţi, ea a fost găsită de către autorităţi în oraşul Călăraşi şi dusă în Centrul de plasament de urgenţă ”Sfânta Maria” din municipiu, de unde a fugit o zi mai târziu.

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă