25.5 C
București
duminică, 21 iulie 2024
AcasăSpecialPolițiștii au deschis o anchetă la un spital din Vaslui, după ce...

Polițiștii au deschis o anchetă la un spital din Vaslui, după ce o pacientă a intrat în comă la 15 minute de la externare, iar după patru zile a murit

Polițiștii vasluieni au demarat o anchetă la Spitalul Județean de Urgență Vaslui, după ce o femeie a intrat în comă la 15 minute imediat după externare, iar după patru zile a murit, potrivit Mediafax. Medicii au stabilit că nu se impune internarea femeii şi au externat-o, după care aceasta a făcut atac cerebral.

Familia pacientei care a murit miercuri la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vaslui a depus joi o plângere la Poliţie.

”Există o plângere. Spitalul Judeţean a trimis miercuri adresă către Poliţia Municipiului Vaslui, motiv pentru care s-a deschis dosar penal şi se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă, iar în cursul zilei de joi familia a venit şi a făcut o plângere, prin care sesizează aspectele anunţate de spital. Plângerea va fi conexată la dosarul iniţial întocmit”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui, Silvia Manta.

Elena Iordan s-a prezentat la spital, sâmbătă dimineaţa, acuzând dureri de cap şi faptul că îi amorţise o parte a corpului. După o serie de analize, medicii de la Urgenţe au stabilit că nu se impune internarea acesteia.

La 15 minute după externare, femeia a suferit un atac cerebral într-o staţie de autobuz din Vaslui. După patru zile în care a stat în comă la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vaslui, medicii au anunţat decesul.

”Ne-am autosesizat, familia deocamdată nu a depus la noi nicio plângere scrisă, dar ne-am autosesizat şi avem în derulare o anchetă administrativă în urma căreia vom vedea cum trebuie să procedăm mai departe. Sâmbătă, femeia nu a fost internată în spital. S-a prezentat în Unitatea de Primiri Urgenţe, unde a fost consultată, evaluată şi de acolo a plecat acasă, nu a fost internată în spital. În aceeaşi zi a venit la spital şi a fost internată”, a declarat managerul SJU Vaslui, Ana Smaranda Rinder.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă