34.2 C
București
sâmbătă, 20 iulie 2024
AcasăSpecialPoliţişti prinşi la furat de motorină

Poliţişti prinşi la furat de motorină

Au furat motorină şi ulei din locomotivele pe care trebuiau să le păzească. Este vorba de cinci din cei şase poliţişti ai Postului de Poliţie Transporturi Feroviare din Jibou, judeţul Sălaj, arestaţi preventiv ieri.

Potrivit procurorului Rodica Vaida Pece, şefa secţiei Urmăriri Penale din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj, poliţiştii furau motorină din locomotive folosind canistra, furtunul şi pâlnia. Atunci când nu erau ei autorii furturilor, susţine procurorul, poliţistii luau combustibilul de la ceferişti. „Cei cinci lucrători ai Poliţiei TF Jibou au pretins şi primit în mod repetat de la mecanicii de locomotivă motorină din cea sustrasă de mecanici, pentru a nu constata infracţiunile săvârşite de către inculpaţi. Agenţii de poliţie au utilizat o parte din motorina primită în interes personal, iar diferenţa a fost vândută la un preţ mai mic decât cel practicat în staţiile Peco. În unele situaţii, poliţiştii au participat chiar la sustragerea motorinei din rezervorul locomotivelor, fiind dotaţi cu canistre, furtunuri, pâlnii”, a declarat procurorul Vaida Pece. În urma percheziţiilor, anchetatorii au descoperit o parte din motorină sustrasă, împreună cu canistrele şi pâlniile folosite la furat.

Alături de cei cinci poliţişti, în acest dosar mai sunt inculpaţi patru angajaţi ai Staţiei CFR Jibou, un agent de la Poliţia Oraşului Jibou (căruia cei cinci i-ar fi vândut motorina furată) şi un impiegat de mişcare de la Gara Jibou. 

Oamenii legii furau motorină din locomotive folosind canistra, furtunul şi pâlnia.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă