21.7 C
București
luni, 22 iulie 2024
AcasăSpecialPolitist de frontiera, arestat pentru trafic de persoane

Politist de frontiera, arestat pentru trafic de persoane

ARAD. Un politist de frontiera de la Vama aradeana Turnu a fost arestat dupa ce s-a stabilit ca a facilitat, in schimbul unor sume de bani, trecerea frauduloasa a granitei pentru mai multe persoane straine, ce foloseau pasapoarte romanesti contrafacute. Angajatul IJPF, in varsta de 23 ani, a fost retinut dupa ce o grupare infractionala de traficanti de persoane, care actiona pe relatia Republica Moldova – Romania – Italia. Grupul infractional a actionat in scopul de a racola, gazdui, transporta si inlesni trecerea granitei de stat si de a calauzi in Spatiul Shengen cetateni din Republica Moldova. Oamenii legii au depistat la vama doua persoane care transportau si calauzeau pentru iesirea din Romania doi moldoveni, ambii de 26 de ani. Acestia foloseau pasapoarte contrafacute, prin schimbarea fotografiei.
Anchetatorii au stabilit ca membrii gruparii au fost sprijiniti de un agent in cadrul punctului de trecere a frontierei, care ii ajuta in schimbul unor sume de bani. Toto-data, au fost ridicati in vederea con-fiscarii 8.100 euro si a fost retinut un autoturism VW Sharan, folosit in activitatile de trafic.
Procurorul care instrumenteaza cauza a dispus retinerea pentru 24 de ore a politistului de frontiera aradean, iar magistratii au emis mandat de arestare pentru 29 de zile pentru trafic ilegal cu migranti din Republica Moldova catre statele Uniunii Europene, fals in inscrisuri oficiale si luare de mita.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă