23.4 C
Bucharest
Thursday, 21 September 2023
HomeSpecialPolițist către infractor: „Banii sunt puțini. Vreau și spor de pantă“

Polițist către infractor: „Banii sunt puțini. Vreau și spor de pantă“

O rețea suspectată de furturi din Portul Constanța, din care făceau parte și polițiști, dar și agenți de pază, a fost destructurată. Parchetul Tribunalului Constanța a dispus trimiterea în judecată a 34 de inculpați, persoane fizice, pentru săvârșirea mai multor infracțiuni. Printre aceștia se numără 16 lucrători de poliție din patru structura, de pe raza județului Constanța, dar și mai mulți agenți de pază.

Potrivit Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța, gruparea era specializată în sustragerea de fier vechi din Portul Constanța. Rolul polițiștilor era de a le asigura protecție.

”Ideea generală este că grupul de hoți acționa organizat, protejat, coordonat de către polițiști și agenții de pază. Știau tot ce se întâmplă cu programul trenurilor, controalele colegilor polițiști care nu erau cuprinși în activitate, știau absolut tot ceea ce se întâmpla. Știau dinainte, știau unde să fie, pentru că știau unde se controlează. Se furau mii de kilograme din tot felul de mărfuri ușor vandabile, care mai târziu se valorificau, iar beneficiul se împărțea. Polițiștii, spunem noi, aveau un adevărat abonament la mită. Într-o interceptare, unul dintre poliţişti îi spune unui hoţ: «Banii sunt puţini. Vreau şi spor de pantă. Era o diferență dacă te las la drum drept sau în pantă, unde erai mai vizibil, deci pericolul era mai mare». Se vorbea de pericolul de vizibilitate. Aşa creştea preţul. Cam asta era raţiunea”, a precizat procurorul Teodor Niță.

Procurorul a prezentat zeci de acte materiale care au stat la baza trimiterii în judecată. Teodor Niță a precizat că dosarul a fost instrumentat pe o perioadă de trei ani. Poliţiştii vizaţi de trimiterea în judecată aveau „abonament la mită“, spun procurorii care au instrumentat cazul.

„Au fost date zeci de spargeri. Cauza este mult mai complexă. Hoţii din acest dosar sunt suspectați şi pentru comiterea altor zeci de spargeri de pe raza municipiului Constanţa“, conform procurorilor. 

Suspecții operau „aproape ireproșabil“

Hoții au fost cercetați și pentru zeci de spargeri pe raza municipiului Constanța. În această speță ei au fost și condamnați. „Este o grupare infracțională care opera aproape «ireproșabil». O parte din hoți se află după gratii, pentru alte cauze, la fel și polițiștii. Unii dintre civili au fost trimiși în judecată în lipsă. Polițiștii sunt de la patru structuri“, a adăugat Niță.

Cele mai citite

Ecovillas lansează un nou proiect de case la Otopeni

Noul proiect rezidențial Ecovillas Otopeni va include 9 case eficiente energetic, cu sistem smart house pregătit, la prețuri sub 250.000 de euro pentru rezervările...

Mascații au dat buzna într-o primărie din județul Iași. Suspiciuni de CORUPȚIE pentru ocuparea unor posturi

În cursul zile de 21.09.2022, ca urmare a obţinerii autorizărilor legale de la instanţa competentă şi în baza ordonanţelor de delegare dispuse de...

Guvernul polonez va livra arme Ucrainei în continuare, risipind confuzia generată de premierul Morawiecki

Guvernul polonez a precizat joi că intenţionează să livreze arme Ucrainei în conformitate cu angajamentele sale, după confuzia iniţială provocată de declaraţiile făcute de...
Ultima oră
Pe aceeași temă
Modifică setările cookies