11 C
București
marți, 21 septembrie 2021

Politico.eu: Polițistul Marian Godină este pe lista celor 28 de personalități europene ale anului

Polițistul român Marian Godină, devenit celebru prin postările sale de pe Internet și prin cartea care prezintă munca lui de agent de circulație, este inclus de site-ul Politico.eu pe lista celor 28 de personalități europene ale anului 2017.

Topul cu 28 de nume pentru anul 2017 este prezentat în decembrie 2016.

Oamenii ale căror nume sunt prezente în topul pentru 2017 sunt cei "care ar putea influența anul 2017 și cei următori", explică autorii clasamentului.

Metodologia stabilită de aceștia analizează 28 de țări ale Europei, iar din fiecare țară este selectată o singură personalitate. Cu alte cuvinte, polițistul Godina este singurul român aflat în topul european.

De exemplu, din Marea Britanie, topul pe 2017 îl include pe politicianul Sadiq Khan. Polonia este reprezentată de fostul premier Jarosław Kaczyński. Turcia este ilustrată prin președintele Recep Tayyip Erdoğan, iar Italia este reprezentată de Federica Mogherini – ministrul pentru Afaceri Externe al UE.

În anul 2015, topul celor 28 de personalități europene a fost câștigat de premierul Ungariei, Viktor Orbán.

Mihai Diac
Experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online, dintre care, din anul 2015, la ziarul "România liberă".
Ultima oră
Pe aceeași temă