4 C
Bucharest
Wednesday, 29 November 2023
HomeSpecialPoliţia spaniolă descoperă arme şi bani după arestarea unuia dintre autorii asasinării...

Poliţia spaniolă descoperă arme şi bani după arestarea unuia dintre autorii asasinării lui Djindjici

Poliţia spaniolă a anunţat duminică descoperirea mai multor arme şi a peste 500.000 de euro numerar, după arestarea, la 9 februarie, la Valencia, a lui Vladimir Milisavljevici, unul dintre autorii asasinării, în martie 2003, a premierului sârb Zoran Djindjici, relatează AFP, potrivit Mediafax.

“Arsenalul era compus din trei puşti de asalt, nouă pistoale semiautomate, un pistol-breloc, o puşcă, amortizoare, încărcătoare şi multă muniţie”, precizează poliţia într-un comunicat.

Agenţii au descoperit de asemenea 557.000 de euro numerar, în timpul percheziţiei la domiciliile celor doi “lideri” ai “mafiei sârbe” arestaţi joi la Valencia.

Vladimir Milisavljevici a fost deja condamnat în lipsă la 35 de ani de închisoare pentru asasinarea fostului premier sârb Zoran Djindjici.

Alături de el, poliţia l-a arestat şi pe Luka Bojovici, considerat unul dintre liderii “Bandei de la Zemun”, responsabilă de asasinarea lui Djindjici.

“Amândoi sunt membri ai grupării paramilitare «Tigrii lui Arkan», celebră pentru cruzimea din timpul războaielor din Balcani”, a explicat poliţia spaniolă. Ea precizează că această grupare a devenit ulterior “Banda de la Zemun”, o grupare “mafiotă sârbă”.

Vladimir Milisavljevici era căutat de Interpol alături de alţi bărbaţi condamnaţi în lipsă pentru asasinarea, în martie 2003, a premierului sârb de la acea vreme, Zoran Djindjici.

În total, 12 persoane au fost condamnate în 2007 la pedepse cuprinse între opt şi 40 de ani de închisoare.

Curtea Supremă din Serbia a respins în noiembrie 2009 apelurile lui Milorad “Legija” Ulemek, organizatorul asasinatului, şi lui Zvezdan Jovanovici, autorul crimei, ambii condamnaţi la 40 de ani de închisoare.

 

Cele mai citite

Îngrijorări tot mai mari legate de Papa Francisc care nu mai merge la COP28 privind clima de la Dubai

Papa Francisc și-a anulat călătoria planificată la reuniunea COP28 privind clima de la Dubai din cauza efectelor gripei și a unei inflamații pulmonare, a...

Peste 3000 de dealeri auto îi cer lui Joe Biden să oprească inițiativa privind vehiculele electrice

O coaliție formată din peste 3.000 de dealeri auto din SUA îi cere președintelui Joe Biden, printr-o scrisoare deschisă, să stopeze inițiativa considerată agresivă...

Îngrijorări tot mai mari legate de Papa Francisc care nu mai merge la COP28 privind clima de la Dubai

Papa Francisc și-a anulat călătoria planificată la reuniunea COP28 privind clima de la Dubai din cauza efectelor gripei și a unei inflamații pulmonare, a...
Ultima oră
Pe aceeași temă