21.1 C
București
joi, 25 iulie 2024
AcasăSpecialPoliţia norvegiană va cere încă patru săptămâni de izolare totală pentru Anders...

Poliţia norvegiană va cere încă patru săptămâni de izolare totală pentru Anders Breivik

Poliţia norvegiană va cere vineri prelungirea pentru patru săptămâni a plasării în izolare totală pentru Anders Behring Breivik, extremistul care a recunoscut că a comis atacurile de la 22 iulie, a anunţat luni Tribunalul din Oslo, citat de AFP, relatează Mediafax.

La 25 iulie, acelaşi tribunal din Oslo a decis să-l plaseze pe Breivik în detenţie preventivă pentru o perioadă de opt săptămâni, care poate fi reînnoită, dintre care primele patru în izolare totală.

Vineri, judecătorul va trebui să se pronunţe doar asupra problemei izolării, întrucât perioada de detenţie nu expiră decât la 26 septembrie.

Tribunalul ar urma să decidă miercuri dacă această audiere se va desfăşura cu uşile închise, aşa cum doreşte poliţia şi cum s-a întâmplat şi la prima apariţie a lui Breivik în justiţie.

Breivik, în vârstă de 32 de ani, a recunoscut că este autorul atacului armat asupra unei reuniuni a tineretului laburist pe insula Utoeya, la nord-vest de Oslo, precum şi al atentatului cu bombă care a vizat în aceeaşi zi sediul Guvernului norvegian.

În total, cele două atacuri s-au soldat cu 77 de morţi, între care numeroşi tineri.

Prezentându-se ca un „cruciat” sau „cavaler templier”, Breivik se declară angajat într-un război împotriva „invaziei musulmane” şi multiculturalismului în Europa.

El este în prezent deţinut într-o închisoare de maximă securitate din apropiere de Oslo.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă