3.7 C
Bucharest
Tuesday, 28 November 2023
HomeSpecialPoliţia germană anchetează otrăvirea cu mercur a unui fost colonel KGB

Poliţia germană anchetează otrăvirea cu mercur a unui fost colonel KGB

Poliţia din Berlin anchetează cazul otrăvirii cu mercur a unui fost colonel rus din cadrul KGB şi a soţiei sale, care trăiesc în prezent în Germania, relatează revista Focus, în ediţia care va apărea luni, potrivit Mediafax.

Poliţia berlineză a refuzat să confirme sau să infirme aceste detalii.

Potrivit revistei Focus, medici de la spitalul berlinez Charite au descoperit urme anormal de ridicate de mercur în sângele lui Viktor şi Marina Kalaşnikov, doi disidenţi ruşi, care au ajuns în capitala germană în septembrie.

Medicii au descoperit o concentraţie de 53,7 micrograme de mercur la un litru de sânge în cazul lui Viktor Kalaşnikov, în vârstă de 58 de ani, şi de 56 de micrograme de mercur la un litru de sânge, în cazul soţiei sale, în vârstă de 52 de ani.

Potrivit unui medic specializat în toxicologie de la acest spital, Frank Martens, concentraţia normală este între unu şi trei micrograme de mercur la un litru de sânge.

Fostul colonel şi soţia sa, care este istoric, au criticat dur în trecut Kremlinul şi intervenţia militară din Cecenia.

Asasinarea cu poloniu a unui fost agent rus devenit critic al Kremlinului, Aleksandr Litvinenko, în noiembrie 2006, la Londra, a provocat o criză diplomatică între Marea Britanie şi Rusia.

Miliardarul rus şi patron de presă Aleksandr Lebedev, şi el fost ofiţer al KGB şi critic al Kremlinului, a declarat presei britanice în vara lui 2009 că urmează un tratament pentru otrăvire cu mercur.

Cele mai citite

România va găzdui Comandamentul Regional de Operații Speciale

La solicitarea președintelui Klaus Iohannis, Parlamentul a aprobat înființarea, pe teritoriul României, a Comandamentului Regional de Componentă de Operaţii Speciale (Regional Special Operations Component...

Bojdeuca lui Ion Creangă – replica Academiei Române la spusele lui Alexe, președintele CJ Iași

Scandalul modernizării Bojdeucii lui Ion Creangă este departe să se fi încheiat. Academia Română i-a transmis o scrisoare deschisă președintelui CJ Iași, Costel Alexe. Membrii...

Din legea salarizării, cu țârâita, înainte de alegeri

Am mai spus că din nou se discută de compromis, în ceea ce privește Educația, în sensul că angajații din sistemul de învățământ nu...
Ultima oră
Pe aceeași temă