10 C
Bucharest
Sunday, 3 December 2023
HomeSpecialPolitia Comunitara din Targu-Mures, capusata de un SRL

Politia Comunitara din Targu-Mures, capusata de un SRL

» Mai multe institutii aflate pana la 1 iunie in portofoliul Politiei Comunitare au fost transferate in ograda unui SRL. Patronul SRL-ului infiintat pe 24 februarie este chiar seful Biroului Posturi Fixe din Politia Comunitara Targu-Mures. Transferul contractelor s-a facut cu participarea viceprimarului Claudiu Maior (PD-L) si a sefului Politiei Comunitare, Viorel Filip, care au facut practic cadou SRL-ului singurele contracte banoase ale Politiei Comunitare.

Paza statiei de tratare a apei, cea a bazinelor de apa din Targu-Mures, dar si a statiei de epurare din Cristesti, precum si paza sediilor Aquaserv si Energomur si asigurarea transportului de valori ale celor doua institutii au fost trecute de la Politia Comunitara in sarcina unui SRL abia infiintat. Societatea isi are sediul in locuinta patronului, care nu este altcineva decat seful Biroului Posturi Fixe din Politia Comunitara Targu-Mures, Dumitru Muntean. Mai mult, SRL-ul care pazeste apa potabila din Mures, dar si banii Energomur si care a facut primele angajari abia pe 1 iunie, s-a confruntat deja cu plecarea unui angajat si nu dispune deocamdata de dispecerat propriu si nici de masini de interventie in caz de necesitate. Transferul contractelor s-a facut cu girul sefului Politiei Comunitare, Viorel Filip, si al viceprimarului Claudiu Maior si a omis faptul ca in Mures exista mai multe societati de paza care, pe langa experienta, dispun si de logistica necesara.

 

"Primaria Municipiului Targu-Mures, prin punerea in aplicare a Legii de infiintare a Politiei Locale, care prevede ca paza obiectivelor care nu apartin Administratiei Publice Locale sa fie externalizate, va instiinteaza ca, incepand cu data de 01.06.2009, paza obiectivelor care apartin Companiei Aquaserv si transportul de valori vor fi preluate de firma SC VDG Security SRL, care este de acord sa preia angajatii Politiei Comunitare pentru continuarea serviciului de paza in aceste obiective", se arata in adresa semnata de Maior si Filip, prin care Aquaserv, cu actionar majoritar Consiliul Local Targu-Mures, a fost practic obligata sa incheie contractul de paza cu firma lui Dumitru Muntean, desi la acea data societatea acestuia nu avea angajati.

Seful Politiei Comunitare Targu-Mures, Viorel Filip, nu vede nici o nelegalitate in transferul singurelor contracte care aduceau practic bani Politiei Comunitare. "Au fost necesare mai multe efective la Ordine Publica", sustine Filip, care a recunoscut, insa, ca SRL-ul subalternului sau nu a preluat angajatii Politiei Comunitare asa cum preciza adresa semnata de viceprimarul Claudiu Maior. Viorel Filip sustine, totodata, ca a propus transferul contractelor de paza spre firma lui Dumitru Muntean in baza profesionalismului pe care acesta din urma l-a demonstrat. Din contractele cedate, Politia Comunitara Targu-Mures incasa lunar circa 20.000 de euro.

Cele mai citite

Rusia – Ucraina, ziua 648. Fostul președinte Poroșenko, rivalul lui Zelenski, este oprit să iasă din Ucraina

Petro Poroșenko, fostul președinte al Ucrainei, a fost oprit de autoritățile de frontieră ale Ucrainei să iasă din țară. Poroșenko ar fi urmat să aibă...
Ultima oră
Pe aceeași temă