21.3 C
București
joi, 26 mai 2022
AcasăSpecialPodul de la Agigea va fi închis pentru reparații. Ar trebui să...

Podul de la Agigea va fi închis pentru reparații. Ar trebui să fie gata înainte de începerea sezonului estival

Podul de la Agigea va fi închis în perioada 8 – 25 mai 2017 pentru ultimele intervenţii înainte de sezonul estival, a anunţat, miercuri, Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

Închiderea podului se face la propunerea societăţii care execută lucrările.

„Închiderea totală a traficului pe pod este necesară în această perioadă pentru tensionarea finală a cablurilor (înlocuite în perioada septembrie-decembrie 2016), demontarea ancorajului provizoriu de pe pilonul central şi montarea elementelor rosturilor de dilataţie ale podului”, precizează comunicatul CNAIR.

În perioada în care podul de la Agigea va fi închis, Canalul Dunăre-Marea Neagră va putea fi traversat în condiţii optime pe noul pod (Podul Apolodor), aflat la o distanţă de 2,8 km.

Pentru evitarea blocajelor în trafic, ruta alternativă propusă de CNAIR este următoarea: nodul rutier A4 (intersecţie cu DN 39, Agigea) – A4 ( intrare port Constanţa Sud ) – podul nou peste Canalul Dunăre – Marea Neagră – bretea acces la DN 39A – DN 39A – DN 39 (Eforie Nord – Agigea).

Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Un viitor Parc de distracții la Parța, în județul Timiș

În județul Timiș se pune la cale construirea pe o suprafață imensă a unui Parc de distracții, asemănător Futuroscope sau Tivoli, pe 70 de...

Acum îți poți face asigurarea RCA online rapid, în două minute, direct de pe telefonul mobil

Dacă ai avut ghinionul să fii asigurat RCA la City Insurance, trebuie să știi – sau să-ți amintești – că polița ta a expirat...

Aproape jumătate dintre români vor cere mărire de salariu

Aproape jumătate dintre angajații români vor cere o mărire de salariu, relevă sondajul global intitulat "Workforce Hopes and Fears". Potrivit acestui studiu, în cazul României,...
Ultima oră
Pe aceeași temă