17.6 C
București
sâmbătă, 28 septembrie 2024
AcasăSpecialPod vandut pe o mana de banuti

Pod vandut pe o mana de banuti

La un pret infim fata de castigul real, "regele fierului vechi" din Petrosani a pus mana pe un pod metalic care cantareste cateva sute de tone. Primaria Municipiului Petrosani a decis sa scape de acea constructie, pe care a primit-o in proprietate o data cu preluarea activelor de la fosta Exploatare Miniera Dalja si a scos-o la licitatie.

In acte, constructia metalica a fost achizitionata, prin licitatie, de o femeie. In realitate, in spatele afacerii pare sa stea nimeni altul decat "regele fierului" vechi din Petrosani, Samir Lingurar, care supravegheaza atent lucrarile de demolare. Proprietarul podului, Primaria Municipiului Petrosani, a decis sa scape de constructia cu pricina, care ducea la Mina Dalja, si a scos-o la vanzare. A reusit sa instraineze podul la a treia incercare. "A fost o licitatie, de fapt au fost trei licitatii, la doua nu s-a prezentat nimeni si in final s-a prezentat o persoana privata si, sigur, la licitatie s-a vandut", a declarat Ion Dobre, director SPADPP al Primariei Petrosani.
Suma pe care a incasat-o municipalitatea pentru colosul metalic a fost de doar 123 milioane de lei. Daca era vandut pe bucati la fier vechi, suma incasata de municipalitate era mult mai mare, dar oficialii spun ca nu au personal specializat in astfel de lucrari. Asa ca banii vor intra, din cate se pare, in conturile lui Lingurar, care a fost extrem de recalcitrant in momentul in care am incercat sa ii fotografiem "proprietatea". Pe de alta parte, oficialii din Petrosani spun ca nu mai puteau sa tina podul in proprietate pentru ca acesta era extrem de degradat, dupa ce o parte din el a fost furata bucata cu bucata si vanduta la fier vechi.

Numele lui Samir Lingurar a mai fost vehiculat recent intr-un incident periculos, in urma caruia Spitalul de Urgenta Petrosani a fost la un pas de a sari in aer. Doua rezervoare in care se depozita pacura pentru centrala SUP au luat foc dupa ce un grup de muncitori a folosit aparatul de sudura cu acetilena pentru a le dezmembra si a le valorifica la fier vechi. La doar cativa metri de rezervoarele in care  mai ramasese pacura se aflau un rezervor de gaz si butelia de oxigen medicinal. Focarul a fost eliminat in aproximativ o jumatate de ora de catre pompierii din Petrosani, iar muncitorii care lucrau la taierea rezervoarelor au spus ca sunt trimisi de Lingurar. De asemenea, utilajul era inregistrat in localitatea Aninoasa, unde "regele fierului vechi" are firma prin care isi desfasoara activitatea.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă