6.7 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialPNL: seminarul prezidat de Adina Valean privind Rosia Montana nu implica partidul

PNL: seminarul prezidat de Adina Valean privind Rosia Montana nu implica partidul

Liberalii au decalrat ca seminarul prezidat de europarlamentarul Adina Valean la Bruxelles nu implica in nici un fel PNL, iar "scandalul a fost inflamat in mod artificial" in timp ce adevaratii promotori ai intereselor Rosia Montana Gold Corporation (RMGC) sunt guvernul Boc si Adriean Videanu, scrie NewsIn.

Intr-un comunicat, PNL anunta ca isi mentine pozitia impotriva proiectului Rosia Montana, adoptata inca din perioada guvernarii liberale. "Atragem atentia ca seminarul prezidat de europarlamentarul liberal Adina Valean la Bruxelles nu implica in nici un fel PNL. Mai mult, Adina Valean nu a exprimat nici un punct de vedere, nici macar personal, in sensul promovarii proiectului Rosia Montana. De aceea, PNL considera ca acest scandal a fost inflamat in mod artificial si folosit pentru deturnarea atentiei opiniei publice de la principalii promotori ai intereselor Gold Corporation in Romania: guvernul Boc si ministrul Adriean Videanu", se arata in documentul citat.

PNL sustine ca guvernul Boc si ministrul Adriean Videanu sunt cei care au inclus proiectul in programul de guvernare si pregatesc "demararea lui in tromba, incercand prin orice mijloace, inclusiv prin manipularea opiniei publice, sa abata atentia de la actiunile lor". "PNL este consecvent pozitiei sale si va urmari cu toata atentia evolutia proiectului Rosia Montana. Vom sanctiona prompt orice tentativa a lui Emil Boc si Adriean Videanu de a promova un proiect controversat, de natura sa afecteze grav interesele romanilor", se mai arata in comunicat.

Organizarea unui seminar pe tema mineritului, la Bruxelles, de catre europarlamentarul PNL Adina Valean i-a atras acesteia critici din partea colegei de grup politic, Renate Weber, dar si a europarlamentarului Laszlo Tokes, pe motiv ca s-ar fi abordat, in mod partinitor, subiectul Rosia Montana, acuzatii respinse de Valean.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă

2 COMENTARII