27.1 C
București
vineri, 19 iulie 2024
AcasăSpecialPNL Botosani, intre reformare si scindare

PNL Botosani, intre reformare si scindare

Viorel Catarama este asteptat astazi, 9 iunie, la Botosani. Vizita acestuia are ca scop constituirea Grupului de Dialog liberal la nivelul judetului Botosani. Catarama vine ca presedinte al Grupului de Dialog liberal la invitatia fostului senator Dinu Secrieru, ceea ce a ridicat tensiunea in cadrul partidului condus de la centru de premierul Calin Popescu Tariceanu.
Surse apropiate partidului sustin ca incercarea de a constitui si la nivelul judetului Botosani o astfel de structura in interioriul formatiunii liberale reprezinta de fapt scindarea partidului printr-o aripa mai veche, fiind vorba despre echipa care l-a sprijinit, la alegerile liberalilor de anul trecut pe contracandidatul actualului lider Mihai Tabuleac. Intalnirea va avea loc la Teatrul Mihai Eminescu incepand cu ora 17 si au fost invitati atat membri ai partidului din teritoriu, cat si din actualul for de conducere. Fostul sentor Dinu Secrieru a declarat ca principalul punct pe ordinea de zi in sedinta care se anunta cel putin furtunoasa are ca scop nominalizarea conducerii judetene a sucursalei Grupului de dialog, care se va infiinta la nivelul judetului. El sustine ca este vorba despre o reformare a partidului si nicidecum de scindarea acestuia. "Cei care nu cunosc despre ce e vorba, vorbesc ceea ce facem maine (vineri, 9 iunie – n.r.) e o alta formula decat ceea ce se intampla la alte partide politice”, a spus Secrieru, detronand afirmatiile care au circulat in ultima saptamana, potrivit carora intalnirea cu liderul Grupului de Dialog liberal, Viorel Catarama nu este decat o alta tentativa de a crea o noua aripa pentru PNL.

Se tulbura apele in partid

Surse din partid sustin ca Secrieru ar fi primit sprijinul primarului municipiului Botosani Catalin Flutur, dar contactat telefonic acesta a negat implicarea, precizand ca nici macar nu a fost invitat. Reamintim ca la alegerile de anul trecut primarul Flutur nu a votat cu nici una dintre echipele care au candidat la conducerea partidului. In schimb a sustinut un discurs fulminant, fiind nemultumit de ceea ce se petrece la nivelul partidului. Senatorul liberal, presedintele filialei botosanene, Mihai Tabuleac a precizat ca nu a fost invitat la intalnirea cu liderul Grupului de Dialog liberal. El a refuzat sa faca alte afirmatii, rezumandu-se doar la faptul ca nu are cunostinta de aceasta noua structura: "Nu stiu ce-i cu acest grup, pentru ca nu figureaza in statut, nu stiu despre ce-i vorba. Acum va rog sa ma lasati sa ma concentrez pentru ca sunt in sedinta de plen a Senatului si voi face declaratii in conferinta de presa”, a declarat Mihai Tabuleac, liderul partidului. Afirmatiile acestuia vin dupa ce Secrieru a precizat ca la intalnirea de vineri au fost invitati membrii Biroului Permanent Judetean PNL, liderii unor organizatii judetene si teritoriale, dar si liderul partidului. Viorel Catarama va veni insotit de actualul secretar general al Grupului de Dialog liberal, Nicolaie Iuruc.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă