26.1 C
București
joi, 25 iulie 2024
AcasăSpecialPlângere penală împotriva ministrului Educaţiei

Plângere penală împotriva ministrului Educaţiei

Claudiu Iorga Palaz, preşedinte al filialei judeţene a Partidul Mişcarea Populară, a sesizat astăzi Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie cu o plângere penală întreptată împotriva ministrului educaţiei naţionale, Remus Pricopie. Plângerea vizează săvârşirea de către ministru a infracţiunii de abuz în serviciu contra intereselor publice şi se raportează la refuzul nejustificat al acestuia de a desemna comisia de analiză care să cerceteze abaterile disciplinare săvârşite de rectorul Universităţii Ovidius, dl. Epure Dănuţ Tiberiu în exercitarea funcţiei de rector al universităţii, în împrejurările descrise de DNA.

Reamintim faptul că în urmă cu circa o lună Partidul Mişcarea Populară filiala Constanţa a adresat ministrului o sesizare în acest sens, demersul rămânând fără urmări. Refuzul ministrului de a desemna comisia de analiză împiedică senatul să aplice o sancţiune proporţională cu faptele săvârşite de rector, conducerea universităţii este în mod voit menţiunută în stare de provizorat, fapt de natură a tulbura bunul mers al unităţii de învăţământ.

Acelaşi ministru a optat pentru suspendarea rectorului, sancţiune neprevăzută de legislaţia în vigoare, ceea ce constituie o nouă dovadă a manierei ilicite în care situaţia este tratată de ministru. Unica sancţiune prevăzută de lege este aceea a revocării de către senat, dar doar pe baza concluziilor comisiei de analiză pe care ministrul refuză să o desemneze.

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă