7.2 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăSpecialPLAGIAT PONTA. Legea Educaţiei: Plagiatele NU sunt examinate de Consiliul Naţional de...

PLAGIAT PONTA. Legea Educaţiei: Plagiatele NU sunt examinate de Consiliul Naţional de Etică, singurul pe care îl recunoaşte Ponta, ci de CNATDCU

PLAGIAT PONTA. Deşi premierul Victor Ponta a declarat că singura decizie recunoscută în cazul lucrării sale este cea a Consiliului Naţional de Etică – de altfel, singura instituţie care a decis că premierul nu şi-a plagiat teza de doctorat din cele trei care au examinat lucrarea – Legea Educaţiei spune că acest consiliu nu are atribuţii în examinarea tezelor de doctorat.

Citeşte şi PLAGIAT PONTA Ce consecinţe poate avea decizia Universităţii Bucureşti asupra premierului şi asupra României

Iată ce spune Articolul 170 din Legea Educaţiei  (1/2011):

(1) În cazul nerespectării standardelor de calitate sau de etică profesională, Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, pe baza unor rapoarte externe de evaluare, întocmite, după caz, de CNATDCU (Consiliul National de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare, n.r.) , de CNCS (Consiliul Naţional al Cercetării Ştiinţifice, n.r.), de Consiliul de etică şi management universitar sau de Consiliul Naţional de Etică a Cercetării Ştiinţifice, Dezvoltării Tehnologice şi Inovării, poate lua următoarele măsuri, alternativ sau simultan:

Citeşte şi VERDICT OFICIAL Universitatea din Bucureşti: Ponta a PLAGIAT. Texte copiate în 115 pagini din 297. Vezi ce “performanţă” a reuşit premierul

a) retragerea calităţii de conducător de doctorat;

b) retragerea titlului de doctor;

c) retragerea acreditării şcolii doctorale, ceea ce implică retragerea dreptului şcolii doctorale de a organiza concurs de admitere pentru selectarea de noi studenţi-doctoranzi.

Citeşte şi PLAGIAT PONTA. Doctoratul premierului, la mâna rectorului Universităţii

Cum sunt reglementate atribuţiile acestor instituţii, conform Articolului 50 din Hotărârea de Guvern 681/2011, care detaliază Legea Educaţiei:

Citeşte şi Premierul nu recunoaşte verdictul comisiei de la Universitatea Bucureşti: Este o decizie “politică”

(1) În cazul nerespectării standardelor de calitate sau de etică profesională în organizarea şi desfăşurarea studiilor universitare de doctorat, Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului poate lua măsurile prevăzute la art. 170 din Legea nr. 1/2011.

(2) CNATDCU poate fi sesizat cu privire la nerespectarea standardelor de calitate sau de etică profesională, inclusiv cu privire la existenţa plagiatului, în cadrul unei teze de doctorat, indiferent de data susţinerii acesteia.

Citeşte şi PLAGIAT PONTA. Rămâne premierul şi fără calitatea de avocat?

(3) Consiliul Naţional de Etică a Cercetării Ştiinţifice, Dezvoltării Tehnologice şi Inovării poate fi sesizat cu privire la încălcarea regulilor de bună conduită în cercetare-dezvoltare de către personalul de cercetare-dezvoltare din cadrul IOSUD (instituţii organizatoare de studii universitare de doctorat, n.r.), potrivit prevederilor art. 323 din Legea nr. 1/2011.

Citeşte şi Andronescu: Dacă se decide că teza lui Ponta este plagiat, ar putea fi desfiinţată şcoala de doctorat

Premierul Victor Ponta a declarat în repetate rânduri că singura instituţie care are dreptul să-i analizeze lucrarea şi să decidă dacă a plagiat este Consiliul Naţional de Etică al ANCS, a cărui componenţă a fost schimbată după ce Guvernul Ponta şi-a preluat mandatul. CNATDCU şi Comisia de Etică a Universităţii Bucureşti au decis că premierul şi-a plagiat lucrarea.

 

Cele mai citite

În atacurile asupra infrastructurii energetice ucrainene rușii au cheltuit sute de milioane de dolari

În atacurile asupra infrastructurii energetice din Ucraina ruşii au schimbat tactica, explică analiştii militari, potrivit tvrinfo.ro. Trimit asupra unei ţinte sute de rachete şi drone...

Mai mulți palestinieni au murit în încercarea de a ajunge la ajutoarele parașutate

Ajutoarele aruncate din avion au căzut în apă. Biroul de presă al guvernului din Gaza, condus de Hamas, susţine că 18 palestinieni au murit...

În atacurile asupra infrastructurii energetice ucrainene rușii au cheltuit sute de milioane de dolari

În atacurile asupra infrastructurii energetice din Ucraina ruşii au schimbat tactica, explică analiştii militari, potrivit tvrinfo.ro. Trimit asupra unei ţinte sute de rachete şi drone...
Ultima oră
Pe aceeași temă