5 C
Bucharest
Saturday, 2 December 2023
HomeSpecialPiturca poate continua si daca rateaza Mondialul

Piturca poate continua si daca rateaza Mondialul

» Presedintele Federatiei Romane de Fotbal (FRF), Mircea Sandu, spune ca selectionerul Victor Piturca ar putea continua sa antreneze echipa nationala si daca reprezentativa va rata calificarea la Mondialul din 2010, pentru ca ar putea incepe reconstructia echipei.

Mircea Sandu crede ca victor Piturca ar putea reconstrui o noua echipa. "Victor Piturca are in continuare drept obiectiv calificarea la CM 2010, chiar daca noi nu suntem Anglia sau Germania. Piti a spus la un moment dat: «Cand nu mai sunt sanse matematice, nu sunt nebun sa mai stau». Eu cred ca Piturca, chiar daca nu se califica, nu ar trebui sa plece, pentru ca el ar incepe o reformare a echipei nationale. Dar sa nu ne gandim la rau si sa ne gandim la bine. Piturca va continua si, daca obtine 6 sau 3 puncte cu Serbia si Austria, vedem cum. Numai in mintea noastra exista ideea ca ne putem califica zi de zi la orice competitie. Noi punem tot sufletul sa ne calificam. Nu am avut un start fericit, dar putem avea un final fericit. Daca jucatorii vor fi sanatosi, vor da totul pe teren pentru calificare", a declarat Mircea Sandu cu prilejul semnarii parteneriatului cu Ursus.

Oricum, seful Federatiei este mai mult decat optimist. "Vreau sa-i asigur pe suporterii echipei nationale ca, pana in 2012, vom participa fie la un campionat mondial, fie la unul european", a declarat presedintele FRF, care ar vrea sa readuca suporterii din Bucuresti alaturi de echipa nationala. "Fotbalul este un rau necesar, cu bune si cu rele, speram insa sa atragem din nou suporterii in Bucuresti, pentru ca in provincie ii avem, sa sustina echipa nationala, numai asa si impreuna putem obtine rezultate."

O generatie mai buna la tineret
Mircea Sandu s-a referit si la echipa nationala de tineret, fiind de parere ca generatia actuala este mai buna decat cea precedenta. "La tineret, avem acum o generatie un pic mai rasarita decat cea care a pierdut calificarea cu Tara Galilor. Din discutiile pe care le-am avut cu antrenorul Emil Sandoi, am inteles ca are mare incredere in actualii jucatori. Sper sa obtina calificarea de care avem mare nevoie. Un turneu final european de tineret ar insemna crearea unei noi echipe nationale."
Presedintele FRF asteapta cu mare interes Comitetul Executiv al UEFA de la sfarsitul acestei luni pentru a vedea daca Bucurestiul va gazdui o finala europeana pana in 2012. "De trei ani suntem in relatii directe cu administratia UEFA. Azi (n.r. – miercuri) am semnat ultimele scrisori cu Primaria Municipiului Bucuresti. Am semnat scrisori si cu Autoritatea Aeroportuara, si cu Agentia Nationala de Finante.

 

In sedinta din 30 ianuarie a Comitetului Executiv al UEFA se vor desemna gazdele finalelor Ligii Campionilor si Ligii Europa (n.r. – actuala Cupa UEFA) pentru 2011 si 2012, iar Bucurestiul are o sansa mare de a obtine o finala din Liga Europa", a afirmat Sandu.
Suma contractului de sponsorizare cu Ursus este cea mai importanta din istoria fotbalului romanesc. "Este incomparabil cu ceea ce se intampla acum opt-zece ani, nu mai spun acum 20 de ani. Acest parteneriat este valabil patru ani, dar sunt convins ca se va prelungi pentru mult timp. Banii vor fi folositi pentru cele 12 echipe nationale si pentru alte activitati. Contractul va intregi bugetul Federatiei si vom avea conditii mai bune pentru cresterea performantelor", a declarat Sandu.

» Cei implicati au evitat sa dezvaluie valoarea contractului, dar surse neoficiale spun ca este vorba de 6 milioane de euro pentru patru ani.

Bogdan Costea
Bogdan Costeahttp://bogdan-costea
Bogdan Costea, sef departament Sport
Cele mai citite

Ultima zi națională a lui Iohannis, zi de glorie pentru Ciolacu. Șeful Guvernului a făcut o “baie de mulțime” la Arcul de Triumf iar...

Aproape 3000 de militari, 130 de mașini blindate și 40 de avioane și elicoptere au participat la parada militară de la Arcul de Triumf,...

A început parada militară de Ziua Națională în Capitală. LIVE VIDEO

Parada militară organizată la Bucureşti cu ocazia Zilei Naţionale a României a început vineri în Piaţa Arcului de Triumf, edificiu emblematic al Capitalei, inaugurat...

Rusia – Ucraina, ziua 646: Scholz spune că Germania este favorabilă negocierilor de aderare a Ucrainei la UE

Cancelarul Olaf Scholz a declarat că guvernul german sprijină deschiderea negocierilor de aderare la Uniunea Europeană cu Ucraina şi doreşte să sprijine această ţară...
Ultima oră
Pe aceeași temă