3.6 C
Bucharest
Monday, 4 December 2023
HomeSpecialPiraţii capturaţi de ruşi după eliberarea unui petrolier au murit

Piraţii capturaţi de ruşi după eliberarea unui petrolier au murit

Piraţii capturaţi de ruşi după eliberarea unui petrolier au murit, după ce au fost puşi într-o ambarcaţiune gonflabilă, fără sistem de navigaţie, şi trimişi pe mare, relatează RIA Novosti, citat de Newsin.

Un petrolier cu un echipaj de 23 de oameni a fost capturat la 5 mai în zona coastelor somaleze. După intervenţia unei nave militare ruse, vasul a fost eliberat şi zece piraţi au fost capturaţi. Piraţii dezarmaţi au fost puşi în ambarcaţiuni gonflabile, fără sisteme de navigaţie.

Rusia a spus că nu a avut de ales, având în vedere lipsa legilor internaţionale pentru judecarea piraţilor. Barca piraţilor a dispărut de pe radare după o oră, iar o sursă din Ministerul Apărării a declarat că probabil piraţii au murit.

“Nu este treaba noastră dacă piraţii au murit sau nu”, a comentat ambasadorul Somaliei la Moscova, Mohamed Handule. El a subliniat că nu are rost să se plângă de mila infractorilor şi a precizat că ţara sa nu dispune de fonduri pentru a căuta piraţii.

Preşedintele rus Dmitri Medvedev a promis săptămâna trecută să-i pedepsească aspru pe piraţii care capturează nave în zona coastelor somaleze.

Cele mai citite

Credit pentru tineri casatoriti garantat de stat, prin Family Start

Guvernul a lansat de curând câteva programe de creditare concepute cu scopul de a susține familiile tinere sau persoanele care intenționează să-și formeze o...

Sute de grefieri protestează în faţa Instanţei supreme

Câteva sute de grefieri de la instanţe şi parchete din toată ţara protestează luni în faţa sediului provizoriu în care funcţionează Înalta Curte de...

Mircea Bravo, accident cu mașina. Polițiștii l-au testat antidrog

Vloggerul Mircea Bravo a fost implicat într-un accident rutier în Beiuș, județul Bihor. El ar fi pătruns pe sensul opus de circulație și ar...
Ultima oră
Pe aceeași temă