14.8 C
București
sâmbătă, 21 mai 2022
AcasăSpecialPiedică în calea NSA. Agenţia americană de Securitate nu mai poate asculta...

Piedică în calea NSA. Agenţia americană de Securitate nu mai poate asculta telefoanele americanilor

Agenția americană de Securitate Națională (NSA) nu mai poate asculta telefoanele americanilor după ce Senatul nu a autorizat prelungirea programului, potrivit Hotnews. 

Astfel, NSA şi-a suspendat duminică programul de colectare a datelor telefonice din SUA, deconspirat de Eduard Snowden, după ce nu a reușit să obțină reînnoirea autorizării legale a programului.  

Citeşte şi: Preşedintele Obama cere Senatului să aprobe reforma NSA. Ce prevede noua lege

Senatul Statelor Unite nu s-a pus de acord pentru a evita ca programul de colectare a datelor telefonice care a stârnit un scandal în SUA şi nu numai să expire, potrivit AFP. 

Senatorul Paul Rand a blocat continuarea programului.   

„Începând din această seară, angajații NSA care consultau bază de date asupra apelurilor telefonice în SUA nu vor mai putea să o facă, din cauza senatorului Paul Rand”, care a blocat procedura, a declarat furios pentru AFP senatorul Richard Burr, președintele Comisiei de Informații a Senatului. 

Citeşte şi: SUA: Discurs de zece ore în Congres privind reformarea NSA

Casă Albă a avertizat că toate serverele NSA care colectează datele apelurilor telefonice americane (oră, durată, numărul apelat) vor fi oprite la 0.01 oră locală (4.00 GMT) dacă Senatul nu extinde autoritatea legală a programului.  
  
Surse din Senat au precizat că votul se va relua în această sptămână şi că se va ajunge la o decizie „marți sau miercuri”. 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă