1 C
Bucharest
Thursday, 7 December 2023
HomeSpecialPiata Colentina, mai ieftina decat Oborul

Piata Colentina, mai ieftina decat Oborul

»  Bucurestenii amatori de cumparaturi la pret redus se pot aproviziona din noua piata Colentina, amenajata pe str. Cremenita din sectorul 2, langa podul cu acelasi nume.

»  Spatiul agroalimentar a fost realizat exclusiv din fonduri private si inlocuieste vechea piata Colentina, dezafectata pentru construirea unui complex comercial.


Pentru a atrage cumparatorii,
dar si pentru ca se afla intr-o zona periferica a sectorului 2, piata Colentina practica preturi chiar mai mici decat Oborul. De exemplu, un kilogram de cartofi poate fi cumparat in piata Colentina cu 1,5-2 lei, in timp ce in Obor pretul variaza intre 2 si 2,5 lei. Acelasi lucru se intampla si cu ceapa, care in Colentina este 2-2,5 lei, iar in Obor 3-3,5 lei. "Noul spatiu agroalimentar va aproviziona atat cetatenii din cartierul Colentina, cat si pe cei din zonele Fundeni, Andronache si Creanga. Pe langa legume si fructe, comerciantii vor desface obiecte electrocasnice si articole de imbracaminte", a declarat primarul Neculai Ontanu.
Piata Colentina are o suprafata totala de 3.400 mp, din care cea construita este de 1.300 mp, iar restul este destinat pentru parcaje si spatii de circulatie. Zona de vanzare a legumelor si fructelor se afla in centrul pietei, unde au fost amplasate 60 de tarabe din fibra de sticla. Comerciantii au la dispozitie spalatoare cu apa curenta, cosuri de gunoi, precum si cantare electronice de mare precizie.

Spatiul agroalimentar poate fi recompartimentat
Pe cele trei laturi ale pietei au fost amplasate 33 de chioscuri, unde se vand produse electrocasnice si de uz gospodaresc, articole de imbracaminte si incaltaminte si se presteaza servicii catre populatie. In zona destinata spatiilor tehnice se gasesc grupurile sanitare pentru comercianti si cumparatori, spatiile pentru birourile administratiei pietelor, depozitul pentru inchirierea cantarelor electronice si diverse alte spatii de intretinere.
Din punct de vedere tehnic, noua piata a fost construita din structura metalica pe fundatii din beton armat si acoperita cu sarpanta metalica prevazuta cu luminatoare tip cupola, confectionate din policarbonat. "Conform solicitarilor noastre, piata a fost astfel conceputa incat sa permita, intr-o faza ulterioara, dezvoltarea si adaptarea ei, in functie de cerintele consumatorilor si ale producatorilor.
Ideea este ca spatiul sa se poata inchide perimetral si recompartimenta", a mai spus Ontanu. Piata a fost construita de SC Bomax Imobiliare SRL, care a concesionat de la municipalitate terenul pe care se afla fosta Piata Colentina.

ACCES
» Pasarela peste Colentina

Taxa de ocupare a tarabelor in noua piata este la nivelul practicat in restul pietelor din sectorul 2, respectiv 7,5 lei pe zi. Masura are ca scop principal protejarea populatiei impotriva cresterii preturilor la produsele agroalimentare si nealimentare.
Pentru bucurestenii care locuiesc pe celalalt mal al raului Colentina, se va construi o pasarela ce va permite traversarea raului mai rapid fata de cea veche.

Cele mai citite

Patru persoane rănite, dintre care una grav, într-un atac armat la Bruxelles

Patru persoane au fost rănite, dintre care una grav, miercuri seară, într-un atac armat pe o arteră comercială importantă din Bruxelles, a anunţat poliţia...

Fonduri de până la 10 milioane euro pe proiect pentru investiții în procesare la AFIR

Ministerul Agriculturii va lansa în data de 20 decembrie 2023 două sesiuni de finanțare pentru intervenții din cadrul Planului Strategic PAC 2023-2027 destinate...

Patru persoane rănite, dintre care una grav, într-un atac armat la Bruxelles

Patru persoane au fost rănite, dintre care una grav, miercuri seară, într-un atac armat pe o arteră comercială importantă din Bruxelles, a anunţat poliţia...
Ultima oră
Pe aceeași temă