1 C
Bucharest
Thursday, 7 December 2023
HomeSpecialFostul președinte Petru Lucinschi, despre reținerea fiului său: Totul este un show

Fostul președinte Petru Lucinschi, despre reținerea fiului său: Totul este un show

Fostul președinte al Republicii Moldova Petru Lucinschi a declarat, marți, referitor la reținerea fiului său, Sergiu Lucinschi, că totul este un ”show” și că este vorba despre un litigiu economic, prezentat ”ca la un nivel politic”, informează prime.md.

Citește și: Presa din Moldova, despre Sergiu Lucinschi: A fost nevoie de 20 de ani ca să fie reținut

“Eu știu numai ceea ce cunosc, cunosc că fiul meu are un business și eu nu înțeleg un lucru, un litigiu de business este prezentată ca la un nivel politic. Probabil că e necesar de un show, e cam puțin ce se întâmplă în România și mai este nevoie încă de unul, fiindcă s-ar părea că e un litigiu economic. Din ceea ce știu eu, feciorul meu un an și jumătate în urmă mi-a spus că el pe partenerii lui i-a dat în judecată fiindcă i-au furat businessul. Pe parcursul acestui timp tot îl mai întrebam, iar el răspundea că nu vor să-l ia în examinare. Nu-l examinează. Peste un an și jumătate pleacă procurorul care s-a ocupat cu chestia aceasta, așa și nu l-au pus pe rol acest dosar. Apoi au vrut să se împace și amabil să rezolvăm această problemă. A trecut timpul, iar apoi feciorul îmi spune că gata ne-am înțeles”, a declarat fostul lider de la Chișinău, pentruprime.md. 

Fostul șef de stat moldovean s-a declarat, astfel, șocat de reținerea fiului său. El a ținut să sublinieze că Sergiu Lucinschi este nevinovat.

”Ei au recunoscut că îi sunt datori și parcă problema a decăzut, ca peste câteva săptămâni să aud această informație la televizor. Eu pur și simplu sunt șocat! El s-a adresat în judecată că l-au furat, ca peste un an și jumătate să se întâmple ceea ce s-a întâmplat acum. Detaliile o să le vedem, dar eu sunt foarte mirat. În toate domeniile sunt niște limite. Eu îl cunosc pe feciorul meu, el nu are calitățile acestea, este un om foarte deschis, întotdeauna este disponibil să discute”, a mai spus Petru Lucinschi.

Omul de afaceri Sergiu Lucinschi, suspectat de fapte de corupţie, a fost reţinut în noaptea de luni spre marți, de procurorii DNA, după două ore de audieri. El este acuzat că ar fi pretins suma de 4 milioane de euro în perioada decembrie 2014 – martie 2015, potrivit unui comunicat al Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

Cele mai citite

Congresul american nu a adoptat un pachet financiar masiv pentru Ucraina și Israel

Congresul american a eşuat miercuri în adoptarea unui pachet financiar masiv de peste 106 miliarde de dolari reclamat cu insistenţă de preşedintele Joe Biden,...
Ultima oră
Pe aceeași temă