1.9 C
Bucharest
Monday, 4 December 2023
HomeSpecialPetrom a scumpit benzina cu 9 bani

Petrom a scumpit benzina cu 9 bani

Compania Petrom, controlata de grupul OMV din Austria, a majorat de luni, ora 12.00, preturile de referinta la benzina cu 9 bani si la motorina cu 6 bani/litru, potrivit datelor transmise luni de companie.

Astfel, benzina Premium fara plumb 95 costa 3,02 lei/litru, benzina Top Premium fara plumb 99s este 3,35 lei/litru, iar sortimentele OMV Carrera 95 si OMV Carrera 100 costa 3,12 si respectiv 3,75 lei/litru, informeaza NewsIn.

Motorina este mai scumpa cu 6 bani/litru, de luni. Litrul de motorina Top Euro Diesel 5 / Top Nordic Diesel este 3,42 lei, motorina OMV Sprint Diesel este 3,47 lei, motorina Euro Diesel 5 costa 3,29 lei, iar litrul de motorina OMV Alpin Diesel este 3,75 lei.

Preturile Petrom pot varia cu maximum s/-5% fata de preturile de referinta .

Anterior, compania a majorat preturile de referinta la carburanti (benzine si motorine) cu 6 bani, incepand cu 17 ianuarie.

Petrom are activitati in sectoarele Explorare si Productie, Rafinare si Produse Petrochimice, Marketing, Gaze Naturale si Energie si exploateaza rezerve dovedite de petrol si gaze estimate la 0,9 miliarde barili echivalent petrol, avand o capacitate maxima anuala de rafinare de opt milioane tone si circa 550 de statii de distributie carburanti in Romania. Compania detine, de asemenea, o retea internationala de 257 benzinarii in Republica Moldova, Bulgaria si Serbia.

Grupul OMV din Austria detine 51,01% din actiunile Petrom. Ministerul Economiei detine 20,64% din actiunile Petrom, Fondul Proprietatea SA detine 20,11%, iar 8,24% apartin actionarilor minoritari.

Cele mai citite

Grefierii protestează în fața ICCJ, cerând plata salariilor restante

Grefieri din toate județele participă la un protest în fața sediului din București al Înaltei Curți de Casație și Justiție (ICCJ). Mitingul de protest este...

Premierul Ciolacu s-a întâlnit cu reprezentanții românilor din SUA. Ar urma o întâlnire cu secretarul de stat Blinken

Premierul Marcel Ciolacu, aflat într-o vizită de lucru în Statele Unite, s-a întâlnit cu reprezentanți ai comunității de români care trăiesc în SUA. Din imaginile...

Ciolacu intră în dezacord cu ambasadorul României în SUA. Ambasadorul e nemulțumit că nu participă la întâlnirile premierului

Ambasadorul României în SUA, Andrei Muraru, a făcut o declarație neobișnuit de dură pentru un diplomat. Ambasadorul României a lăsat să se înțeleagă că este...
Ultima oră
Pe aceeași temă