20.1 C
București
joi, 25 iulie 2024
AcasăSpecialPetre Grigoras prefera tinerii in detrimentul strainilor

Petre Grigoras prefera tinerii in detrimentul strainilor

In cele 17 etape ale turului, Otelul Galati a inregistrat sase victorii, cinci egaluri si sase infrangeri.
Printre victimele elevilor lui Petre Grigoras s-au numarat CS Otopeni si Gloria Buzau, echipe ce ocupa ultimele doua locuri din clasamentul Ligii I, dar si Steaua si Rapid. La Galati nu au reusit sa castige nici CFR Cluj, nici FC Timisoara. "Am avut un inceput bun de campionat, dar am fost pe primul loc doar conjunctural. Am jucat cu doua echipe ce nu au ridicat prea mari pretentii. Se vede si pozitia lor din clasament. E adevarat ca am invins Steaua si Rapid, dar stiam ca nu vom putea rezista acolo sus. Am avut o evolutie oscilanta si din cauza faptului ca in vara am pierdut patru jucatori importanti (n.r. – Deac, Jula, Stan si Szekely) pe care nu am putut sa-i inlocuim", a spus Petre Grigoras.

Tehnicianul galatenilor a pus rezultatele mai putin favorabile din a doua parte a turului si pe seama absentelor indelungate ale lui Paraschiv si Gado. "E clar ca in atac avem probleme. Am avut si ghinion. Dupa ce s-a accidentat Paraschiv, am intrat intr-un con de umbra. Ar mai fi si absenta indelungata si neasteptata a lui Gado. Credeam ca-l pot folosi de la sfarsitul lunii august, insa s-a dovedit a fi prea devreme, accidentarea recidivand", a mentionat Grigoras.

Otelul Galati se afla intr-un proces de reconstructie, tehnicianul urmarind sa promoveze la prima echipa cat mai multi jucatori tineri din propria pepinierea sau de la alte echipe din esaloanele inferioare. "Am in lot zece jucatori sub 22 de ani. Au demonstrat ca au valoare si merita sa li se acorde o sansa. As putea sa-i remarc pe Bourceanu, care s-a adaptat de la primul antrenament, Iorga, Cojoc, Carja. Ar mai fi juniorii Rapa (18 ani), Avram (17 ani) si Miron (18 ani). Problema lor e lipsa experientei. Pot face o repriza excelenta, iar dupa pauza nici nu mai stiu sa faca o preluare. Dar prefer jucatorii tineri in detrimentul strainilor. Asta nu inseamna ca am ceva cu strainii care sunt acum la echipa. Kolev, Jelev si Viglianti si-au demonstrat valoarea. Restul probabil nu vor mai primi sanse in aceasta iarna", a spus tehnicianul galatenilor.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă