2.2 C
Bucharest
Friday, 1 December 2023
HomeSpecialPetitii pro si contra

Petitii pro si contra

O parte a suporterilor romani cer demisia selectionerului nationalei Romaniei, Victor Piturca, pe site-ul petitieonline.ro, in timp ce, pe acelasi site, o alta initiativa cere mentinerea antrenorului pe banca tehnica.
"Datorita selectionarilor facute atat de subiectiv pentru Campionatul European de Fotbal Austria si Elvetia 2008 si pentru tactica total nepotrivita aleasa de Victor Piturca in aceste meciuri, noi, fanii, cerem demiterea lui din functia de antrenor al echipei de fotbal a Romaniei", se arata in petitia semnata de contestatarii selectionerului.

In replica, sustinatorii lui Piturca considera ca selectionerul nu este vinovat de ratarea calificarii in sferturile de finala ale Euro 2008: "Nu Piturca este vinovat de ratarea calificarii. Ganditi-va ca a fost antrenorul care a calificat de doua ori nationala si a facut doua meciuri destul de bune la Euro 2008. Pacat de ultimul meci cu Olanda, dar de vina sunt si jucatorii, ca nu au avut deloc ambitie sa lupte. Daca jucatorii nu sunt in stare sa faca mai mult nu e de vina antrenorul. Suntem o echipa cu antrenor de Euro, insa cu jucatori care nu au ce cauta acolo. Nu mai repetati aceeasi greseala din 2000, cand Piti a fost demis si nationala nu s-a mai calificat la vreun turneu final decat doar acum, cu acelasi… Piturca. Sustineti mentinerea in functia de antrenor al echipei nationale a lui Victor Piturca".
Petitia "Demisia lui Piturca" a strans, pana in acest moment, 1.449 de semnaturi, in timp ce petitia "Mentinerea in functie a lui Victor Piturca" nu a fost semnata decat de 66 de persoane, insa aceasta din urma a fost postata la aproape 40 de ore dupa prima.

Dragomir vede alti vinovati
Presedintele LPF, Dumitru Dragomir, nu crede ca Victor Piturca ar trebui demis de la nationala. "Este o greseala, cu toate ca eu nu mai trebuie sa ii mai iau apararea lui Piturca. Eu i-am luat-o ani de zile si cand a trebuit el sa intervina, a uitat, asa ca mai uit si eu acum. Cei care sunt in jurul lui Piturca la echipa nationala sunt trepadusi adusi nu pe valoare, aici trebuie oameni integri, cum este Gica Popescu, caruia nu poate sa ii spuna nimeni nimic. Este clar ca Piturca trebuie sa remedieze atat lotul, cat si jocul. Eu am fost sigur ca, in meciul cu Olanda, lui Mutu, vrand sa joace extraordinar de bine, nimic n-o sa ii iasa. si asa a fost", a afirmat Dragomir.

Bogdan Costea
Bogdan Costeahttp://bogdan-costea
Bogdan Costea, sef departament Sport
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă