3.6 C
Bucharest
Sunday, 3 December 2023
HomeSpecialPetcu: Ne-am propus să blocăm intrările în Parlament în ziua moţiunii

Petcu: Ne-am propus să blocăm intrările în Parlament în ziua moţiunii

Preşedintele CNSLR Fărţia, Marius Petcu, a declarat joi, la finalul discuţiilor de la Ministerul Finanţelor, că sindicaliştii intenţionează ca în ziua moţiunii să facă un lanţ uman în jurul Parlamentului şi să blocheze intrările, iar greva generală din 31 mai ar putea continua cu greve succesive în mai multe domenii, potrivit Mediafax.

“Ne-am propus să facem un lanţ uman să blocăm Parlamentul cu sindicalişti în ziua moţiunii. Greva din 31 mai e posibil să continue cu greve succesive în diverse domenii de activitate” , a spus Petcu.

Liderul sindical a afirmat că “situaţia este tot mai complicată”, deoarece reprezentanţii Guvernului nu au nicio intenţie să schimbe scrisoarea de intenţie.

“A trebuit să parcurgem din nou scrisoarea şi am constatat că premierul e inflexibil pe cele mai multe lucruri discutate. Probabil se va renunţa la acele penalităţi pentru alocaţiile copiilor, veteranilor sau persoanele cu handicap. A preluat propunerile noastre, a cerut miniştrilor să găsească prin calcule formule prin care s-ar putea îndrepta anumite lucruri, dar este foarte rezervat că s-ar putea schimba ceva în scrisoarea de intenţie” , a mai spus Petcu.

Petcu a susţinut că în întâlnirea de la Ministerul de Finanţe nu s-a discutat nimic despre diminuarea pensiilor precizând că “încercarea lor de a discuta pe această temă s-a lovit de un zid”.

Întrebat dacă şi decizia privind reducerea indemnizaţiei pentru creşterea copilului ar putea fi modificată, liderul de la CNSLR Frăţia a precizat că rămâne în vigoare decizia de reducere a acesteia cu 25 la sută.

El a mai spus că a cerut colegilor din teritoriu ca în week-end să asalteze birourile parlamentare pentru a convinge parlamentarii să nu voteze scrisoarea de intenţie.

Întrebat dacă crede că parlamentarii din UDMR şi UNPR ar vota împotriva scrisorii, Petcu a spus că acest lucru ar putea fi văzut printr-un vot deschis.

Preşedintele CNSLR Frăţia a mai spus că au existat discuţii şi referitoare la Codul Muncii, sesizând “o deschidere a premierului privind flexibilizarea timpului de lucru”.

Cele mai citite

Cod portocaliu și cod galben de viituri în Transilvania, de duminică până luni

În Transilvania au intrat în vigoare un cod portocaliu și un cod galben de viituri, valabile de duminică, 3 decembrie, până luni, 4 decembrie...

Un castel-muzeu privat dedicat lui Dracula s-a deschis în Argeș

O familie cu tradiție în turism a construit cu fonduri proprii un muzeu dedicat lui Dracula. Muzeul se află pe Transfăgărășan, în satul Căpățâneni-Ungureni...

Iohannis, discuții cu SUA în privința schimbărilor climatice. România, membră a International Solar Alliance

Președintele României a avut astăzi o întrevedere cu Reprezentantul Special al Președintelui SUA pentru Climă, John Kerry, în marja participării la Conferința Națiunilor Unite...
Ultima oră
Pe aceeași temă