17.9 C
București
vineri, 27 septembrie 2024
AcasăSpecialPeste 80.000 de galateni traiesc din ajutoare europene

Peste 80.000 de galateni traiesc din ajutoare europene

» Zeci de mii de galateni vor trece pe la Cantina Saracilor, pentru a-si lua ratia din alimentele distribuite de Uniunea Europeana (UE) pentru persoanele sarace.

» Numarul galatenilor saraci, care beneficiaza de ajutoarele in alimente oferite de UE, a crescut in ultimul an cu 52.

Daca in 2008 numarul beneficiarilor de ajutoare in alimente a fost de 54.067, acum numarul saracilor a crescut cu 52%. Din cei 82.678  de galateni care beneficiaza de acest ajutor, categoria cea mai importanta este a celor 36.274 de pensionari cu pensii mai mici de 400 de lei, urmati de cei 29.582 de beneficiari ai legii venitului minim garantat. Mai primesc ajutorul in alimente 8.615 persoane cu handicap si 8.207 de someri. In total, in judetul Galati se distribuie 359 tone de zahar achizitionat din Slovacia si 1.225 de tone de faina de grau. In judet, distributia a fost transferata de la Directia pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala la Consiliul Judetului, care a repartizat alimentele primariilor. Primaria Galati a intocmit un grafic pentru distribuirea celor 1.584 tone de alimente. Ajutoarele se distribuie la Cantina de Ajutor Social de pe strada Dogariei, o strada cu hartoape din zona Portului.

 

Aici este animatie de la primele ore ale diminetii, cand oamenii vin cu sacose incapatoare si carucioare, pentru a-si lua alimentele. Cu toate ca la usa cantinei este imbulzeala, nu se produc conflicte intre cei ce se asaza la coada. S-ar putea spune ca saracia lucie este foarte tacuta. Am retinut insa remarca retorica a unuia dintre nevoiasi: "De ce s-au gandit sa ne ajute cei de la Uniunea Europeana si nu s-au gandit politicienii nostri ca vine iarna si nu se stie cum o sa ne descurcam cu intretinerea si toate angaralele. Uniunea Europeana ne ajuta si nu ne cere nimic, in schimb ai nostri iti dau un kil de zahar o data la patru ani, ca sa ii votezi si dupa ce si-au vazut sacii in car nici nu mai vor sa te mai priveasca in ochi. Ii vezi, cand mergi in audienta, ca ii deranjeaza si ca existam noi, astia mai saraci".

Cele mai citite

Europa League: FCSB victorie spectaculoasă cu FC RFS 4-1

FCSB a învins echipa letonă RFS cu scorul de 4-1 (2-1), joi seara, pe Arena Naţională din Bucureşti, în prima etapă din noul format...
Ultima oră
Pe aceeași temă