10.1 C
Bucharest
Sunday, 3 December 2023
HomeSpecialPeste 70 de masini au fost ridicate, incepand de vineri, in Sectorul...

Peste 70 de masini au fost ridicate, incepand de vineri, in Sectorul 1

Peste 70 de masini parcate neregulamentar, in special cele gasite in statiile RATB sau pe liniile de tramvai, au fost ridicate din Sectorul 1 de vineri pana miercuri, a spus primarul de sector, Andrei Chiliman.

 

"Pentru a rezolva cat de cat parcarea in Sectorul 1 am introdus sens unic pe mai multe strazi si i-am sanctionat pe cei care nu respecta aceste indicatoare", a mai spus Chiliman.
El a precizat ca prin introducerea sensului unic si desfiintarea unor garaje dintre blocuri a creat peste 30.000 de locuri de parcare. "Nu pot spune ca este un numar suficient pentru Sectorul 1 si de aceea cautam solutii pentru rezolvarea acestei probleme", a mai spus Chiliman.

Chiliman atentioneaza soferii asupra faptului ca le vor fi ridicate cu prioritate masinile daca opresc in statiile RATB si pe liniile de tramvai.
"Cele mai mari sanctiuni le dam soferile care parcheaza in statiile RATB sau pe linia de tramvai, dar nu ii excludem nici pe cei care se opresc pe strazile inguste, cu sens unic, blocand circulatia", a mai spus primarul Sectorului 1, potrivit Mediafax.

 

Masinile parcate neregulamentar sunt ridicate de Politia Comunitara Sector 1, Brigada de Politie Rutiera si societatea Transauto.
Soferii carora le sunt ridicate masinile parcate neregulamentar le pot recupera de luni pana vineri, din Aleea Matelotilor nr. 31-43. Masinile nerevendicate de proprietari in termen de 30 de zile de la ridicare vor fi declarate abandonate si, ulterior, valorificate.
Potrivit autoritatii locale a Sectorului 1, pe langa sanctiunea contraventionala aplicata de Politia Rutiera, soferii vor plati si taxa de ridicare si transport de 400 de lei, precum si o taxa de depozitare a autoturismului care variaza intre 300 si 400 de lei pe zi in functie de greutatea masinii.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă