38.4 C
București
marți, 16 iulie 2024
AcasăSpecialPeste 5.300 de locuri pentru studentii Universitatii Bucuresti

Peste 5.300 de locuri pentru studentii Universitatii Bucuresti

Studentii pot opta si pentru locurile din caminele facultatilor bucurestene. Pentru anul universitar 2009-2010, Universitatea din Bucuresti pune la dispozitia studentilor un numar de 5.354 locuri in caminele proprii. Cazarile pentru anul universitar 2009-2010 se vor face in intervalul 29 septembrie-5 octombrie 2009 Conform Metodologiei, repartizarea locurilor in camine se face proportional cu numarul studentilor din fiecare an de studiu (incepand cu anul I si terminand cu ultimul an de master). La evaluarea si aprobarea cererilor de cazare se au in vedere media, continuitatea si situatia sociala a studentului. Repartizarea in camin a studentilor fiecarei facultati se face de o comisie pe facultate, coordonata de prodecanul pe probleme studentesti. Tariful de cazare lunar este stabilit de catre Serviciul Social, pentru anul acesta universitar tarifele fiind in curs de stabilire.

Capacitatea de cazare
Complexul Grozavesti (Splaiul Independentei nr. 204) are o capacitate de cazare de 2.016 locuri si 284 in caminul A1. Complexul are caminele A, B, C, D (parter plus 5 etaje), compuse din camere cu doua paturi, mobilier pentru doua persoane (dulap, masa pentru calculator, scaun) si lavoar in camera. Baia este comuna. Caminele sunt recent renovate si mobilierul este nou (caminele C si D – renovate in anul 2006; caminul B a intrat in circuitul cazarii in octombrie 2008, in urma unui proces de reparatie capitala; caminul A se redeschide in octombrie 2009). Constructia caminului A1 (parter plus 9 etaje) a fost terminata in 2008. Acesta este compus din camere cu trei paturi, mobilier pentru trei persoane (birou pentru calculator, dulap, noptiera, scaune) si grup sanitar complet utilat.

 

Caminul dispune de o camera pentru persoane cu handicap, bufet si lift. La fiecare etaj exista un oficiu pentru prepararea hranei, o masina de spalat pe fiecare palier si o camera de uscat rufe. In viitor, caminul va avea spatii de recreere la fiecare etaj, dotate cu canapele, scaune, televizor. Complexul Mihail Kogalniceanu (Bd. Mihail Kogalniceau nr. 34-36) are capacitate de cazare de 614 locuri. Este format din caminele A si B, compuse din camere cu doua, trei sau patru paturi; pe fiecare palier se gasesc doua bai. Caminele au fost renovate, fiind dotate cu geamuri termopan si mobilier complet nou.

Caminul Poligrafie (Bd. Ficusului nr. 4) are o capacitate de cazare de 244 locuri. Acesta are camere cu patru paturi si doua bai comune pe fiecare palier. Caminul a fost renovat in 2007, lucrarile constand in izolatie termica exterioara si in montarea geamurilor si usilor termopan; mobilierul din camere este nou. Caminul Th. Pallady 1 (Bd. Th. Pallady nr. 24) are capacitate de 218 locuri in camere tip garsoniera, cu hol interior, patru paturi, grup sanitar propriu si mobilier modern. Caminul a fost renovat in 2007. Caminul Th. Pallady 2 are capacitate de 194 locuri in camere tip garsoniera, cu doua paturi, grup sanitar propriu si mobilier nou; a intrat in circuitul cazarii incepand din luna octombrie 2008. Caminul Stoian Militaru (str. Stoian Militaru nr. 18) are 471 locuri. Este un bloc de apartamente cu camere de doua/trei/patru paturi, bucatarie, grup sanitar propriu. Caminul a fost supus unor lucrari de intretinere si reparatii (inclusiv montarea de geamuri termopan), urmand ca mobilierul sa fie inlocuit.

Caminul Fundeni (sos. Fundeni 252-254) are 204 locuri in camere cu doua paturi si mobilier corespunzator. Fiecare camera dispune de grup sanitar propriu. Caminul a fost izolat termic si renovat. Caminul Panduri (sos. Pandurilor 90) are 221 locuri in camere cu doua/cinci paturi, grupuri sanitare pe fiecare palier, masini de spalat rufe. Baie comuna pe fiecare palier. Caminul a fost renovat si izolat termic in 2007.
Complexul Magurele (comuna Magurele, str. Fizicienilor nr. 1-9) are 644 locuri. Complexul este format din caminele G1, G2, G3, G4, care au in compunere module cu doua camere, cu doua/trei paturi; dispune de un hol si de grup sanitar propriu.
Caminul C – LEU, et. I si II (Bd. Iuliu Maniu 1-3), are 244 locuri in camere cu doua paturi si grupuri sanitare pe palier.

» Cifre si tarife
Nu toti studentii Universitatii din Bucuresti pot obtine un loc de cazare in camin. Spre exemplu, in anul universitar 2008-2009 au fost oferite 5.354 locuri de cazare (dintre care 516, in caminul A Grozavesti, au putut fi ocupate dupa terminarea lucrarilor de reabilitare). In total au fost aproximativ 8.500 de cereri pentru anul universitar anterior. Tarifele de cazare de anul trecut au fost intre 80 si 120 de lei pentru un loc in camin. La inceputul anului universitar, chiriasul constituie un fond de rulment in cuantum de 50 lei. Aceasta suma va fi utilizata, in conditiile stabilite de Biroul Senatului Universitatii, pentru acoperirea pagubelor produse in camine.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă