10.4 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăSpecialPeste 200 de angajați au protestat la termocentrala Mintia

Peste 200 de angajați au protestat la termocentrala Mintia

Un protest spontan a peste 200 de angajați ai termocentralei Mintia, din cadrul Complexului Energetic Hunedoara, au protestat, marți, în curtea întreprinderii. Ei au solicitat demiterea directorilor societăţii, pe care îi acuză că au adus compania în stare de insolvenţă, potrivit Agerpres.

Protestul s-a declanşat după ce oamenii au aflat că o simulare a unei noi organigrame a CEH ar duce la disponibilizarea a 350 de angajaţi de la termocentrala Mintia, în condiţiile în care, pe ansamblul complexului, 800 de oameni ar îndeplini condiţiile de pensionare. 

Protestatarii au cerut pensionarea celor în drept, dar şi separarea activităţilor de minerit şi producţie de energie electrică, apreciind că activitatea de extracţie a cărbunelui generează costuri foarte mari pentru companie. 

Citește și: 300 de ortaci de la Mina Vulcan s-au închis în subteran, solidari cu minerii de la Lonea

„Cerem separarea activităţilor de minerit şi energie. (…) La Mintia, costurile cu munca vie reprezintă 12% din total, în timp ce la Divizia Minieră aceste costuri sunt de 78%”, a declarat preşedintele Sindicatului Liber Independent Electrocentrale Deva, Mircea Crişovan. 

Liderul sindical a mai spus că pe timpul protestului activitatea de producţie de la termocentrala Mintia nu a fost afectată, deoarece participanţii au fost angajaţi de la compartimentele de întreţinere şi reparaţii şi oameni care urmau să intre în schimbul de după amiază. 

Termocentrala Mintia are circa 1.200 de angajaţi şi este parte a CEH, alături de termocentrala Paroşeni şi minele Lupeni, Livezeni, Lonea şi Vulcan.

Citește și: UPDATE: 300 de mineri de la Mina Lonea s-au blocat în subteran. 17 protestatari, în greva foamei 

Cele mai citite
00:01:26

Trump se confruntă cu o audiere pentru sfidarea curții din cauza comentariilor despre martori

Donald Trump se confruntă marți cu o audiere pentru sfidarea curții în cadrul procesului său penal istoric, procurorii din New York insistând că fostul...

Apple va organiza un eveniment în luna mai a anului 2024. Ce pregătește compania

Apple va organiza un eveniment pe 7 mai, a anunțat marți compania, în contextul în care există informații potrivit cărora luna viitoare va lansa...

România poate rămâne fără Noaptea Europeană a Muzeelor întrucât nu s-au rezolvat revendicările angajaților din Cultură

Federația Națională a Sindicatelor din Cultură și Presă CULTURMEDIA anunță că membrii săi nu vor participa la evenimentul intitulat "Noaptea Europeană a Muzeelor", în...
Ultima oră
Pe aceeași temă