21.7 C
București
joi, 11 august 2022
AcasăSpecialPeste 200 de angajați au protestat la termocentrala Mintia

Peste 200 de angajați au protestat la termocentrala Mintia

Un protest spontan a peste 200 de angajați ai termocentralei Mintia, din cadrul Complexului Energetic Hunedoara, au protestat, marți, în curtea întreprinderii. Ei au solicitat demiterea directorilor societăţii, pe care îi acuză că au adus compania în stare de insolvenţă, potrivit Agerpres.

Protestul s-a declanşat după ce oamenii au aflat că o simulare a unei noi organigrame a CEH ar duce la disponibilizarea a 350 de angajaţi de la termocentrala Mintia, în condiţiile în care, pe ansamblul complexului, 800 de oameni ar îndeplini condiţiile de pensionare. 

Protestatarii au cerut pensionarea celor în drept, dar şi separarea activităţilor de minerit şi producţie de energie electrică, apreciind că activitatea de extracţie a cărbunelui generează costuri foarte mari pentru companie. 

Citește și: 300 de ortaci de la Mina Vulcan s-au închis în subteran, solidari cu minerii de la Lonea

„Cerem separarea activităţilor de minerit şi energie. (…) La Mintia, costurile cu munca vie reprezintă 12% din total, în timp ce la Divizia Minieră aceste costuri sunt de 78%”, a declarat preşedintele Sindicatului Liber Independent Electrocentrale Deva, Mircea Crişovan. 

Liderul sindical a mai spus că pe timpul protestului activitatea de producţie de la termocentrala Mintia nu a fost afectată, deoarece participanţii au fost angajaţi de la compartimentele de întreţinere şi reparaţii şi oameni care urmau să intre în schimbul de după amiază. 

Termocentrala Mintia are circa 1.200 de angajaţi şi este parte a CEH, alături de termocentrala Paroşeni şi minele Lupeni, Livezeni, Lonea şi Vulcan.

Citește și: UPDATE: 300 de mineri de la Mina Lonea s-au blocat în subteran. 17 protestatari, în greva foamei 

Cele mai citite

Negoiță, trimis în judecată de DNA pentru abuz în serviciu

Primarul Sectorului 3, Robert Negoiţă, a fost trimis în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) într-un dosar în care este acuzat de abuz...

Se lărgește prăpastia dintre bogați și săraci în școala românească

Mulți ani s-a vorbit în spațiul public despre cele două Românii din școli: fandoseala odraslelor politicienilor sau oamenilor de afaceri cu background suspect și...

Locuitorii din Kramatorsk stau la coadă pentru pachete cu alimente

Locuitorii din Kramatorsk au fost nevoiți să stea la coadă pentru mai multe pachete cu alimente ce au fost distribuite în contextul evacuării din...
Ultima oră
Pe aceeași temă