0.8 C
Bucharest
Saturday, 9 December 2023
HomeSpecialPeste 1.000 tone de cauciuc au ars in curtea unei fabrici din...

Peste 1.000 tone de cauciuc au ars in curtea unei fabrici din Bihor (VIDEO)

Zeci de pompieri muncesc, de aproximativ 16 ore, la lichidarea unui incendiu puternic care a izbucnit la fabrica de cauciucuri din satul Telechiu, judetul Bihor, si in urma caruia sute de tone de cauciuc au ars.

Potrivit Mediafax, incendiul a izbucnit, duminica dupa-amiaza, la fabrica de cauciucuri din satul Telechiu, judetul Bihor, care prelucra, zilnic, circa 18 tone de avelope uzate si le transforma in combustibil lichid.

Din primele cercetari reiese ca incendiul a izbucnit dupa ce un furtun s-a supraincalzit, s-a spart si a imprastiat combustibil peste un vraf de cauciucuri, acestea luand foc. Angajatii au incercat sa stinga flacarile, dar nu au reusit si au chemat pompierii. Doua autospeciale au sosit imediat la fata locului, insa, ulterior au mai fost aduse inca opt.

"In momentul de fata se lucreza inca la lichidarea incendiului. Initial, circa 50 de pompieri militari au intervenit cu zece autospeciale din cadrul statiei Alesd, Detasamentul 1 si 2 Oradea, iar in prezent situatia se afla sub control. Nu exista pericol de propagare a incendiului, iar deocamdata cauzele sunt in curs de cercetare si se lucreaza la lichidarea incendiului. Acum, la locul incendiului mai sunt cinci autospeciale, dar vom mai trimite cel putin una. Autospecialele au nevoie in permanenta de apa si se alimenteaza si din satele invecinate. Cauciucul este foarte inflamabil si intretine arderea, iar fiind in stive e foarte, foarte greu", a declarat, luni dimineata, lt. Camelia Rosca, purtatorul de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Crisana.

Un bilant provizoriu arata ca au ars sute de tone de cauciuc, dar cladirea fabricii nu a fost afectata.

In zilele urmatoare, specialistii vor evalua impactul incendiului asupra mediului, deoarece flacarile au produs si un fum negru, de cauciuc ars, care a putut fi vazut de la zeci de kilometri departare.

Cele mai citite

Cât te costă să faci Revelionul cu Bădălău

Monato, salonul de evenimente deținut de fiica baronului PSD de Giurgiu Niculae Bădălău, se pregătește să ofere o experiență de Revelion cu adevărat...
00:00:48

VIDEO. Momente emoționante! O mamă se revede cu fiica sa, după ce a fost luată prizonieră

O mamă care i-a blocat pe militanții Hamas pentru ca soțul și copilul ei să poată scăpa s-a reîntâlnit cu fiica ei de trei...

Cât te costă să faci Revelionul cu Bădălău

Monato, salonul de evenimente deținut de fiica baronului PSD de Giurgiu Niculae Bădălău, se pregătește să ofere o experiență de Revelion cu adevărat...
Ultima oră
Pe aceeași temă