1.5 C
Bucharest
Sunday, 10 December 2023
HomeSpecialPeste 1.000 de poliţişti şi jandarmi mobilizaţi pentru mitingul de miercuri

Peste 1.000 de poliţişti şi jandarmi mobilizaţi pentru mitingul de miercuri

Peste 1.000 de efective ale forţelor de ordine din Capitală, printre care 250 de poliţişti rutieri, au fost mobilizaţi pentru mitingul de miercuri din Piaţa Victoriei, la care sunt aşteptaţi aproximativ 60.000 de oameni, scrie Mediafax.

Marius Militaru, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Capitalei, a declarat că aproximativ 700 de jandarmi vor asigura ordinea publică la eveniment, precum şi 50 de poliţişti de ordine publică şi comunitari. Acesta a precizat că numărul total al efectivelor mobilizate pentru miting este de peste 1.000 de oameni.

“Având în vedere amploarea acestei acţiuni de protest – la care se estimează prezenţa a peste 40.000 de sindicalişti – Poliţia Locală a Municipiului Bucureşti va participa în sprijinul Jandarmeriei Române şi a Poliţiei Române pentru asigurarea ordinii publice”, se arată într-un comunicat de marţi al PLMB.

Astfel, un dispozitiv format din 130 de agenţi locali – de ordine publică şi de circulaţie – va fi dispus în zona centrală a Bucureştiului, cu scopul de a asigura trecerea manifestanţilor şi a celor 400 de autocare cu care sindicaliştii vor sosi în Capitală.

Confederaţiile sindicale anunţă, pentru miercuri, peste 60.000 de oameni în Piaţa Victoriei, din Bucureşti, la mitingul organizat faţă de măsurile luate de Guvern fiind aşteptaţi şi mineri, pensionari şi cetăţeni ai Capitalei nemulţumiţi.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă